Tek Mesaj Görüntüle
Eski 27-04-2007, 16:52   #9
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Alıntı:
Orijinal metin wackybacky tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
siz peter beyin burosuna ne zaman "takiliodunuz" merak ettim? bikac ay once Mcneel,Londra rhino4 scripting tanitimindaydim, eisenmanin 95 den beri rhino yu lisansli kullandigini ve destekledigini anlattilar.

Arkitera, mimari de "computation" in yerini "gardening" ve "rendering" ile karistirio malesef, forumu yonetenlerin lugatina bakarsak.. " takilmak"
Ah ah..

YARGISIZ İNFAZ yapan arkadaşımız sizi bilgilendireyim.

İşe girmedim orada. Bir proje için DIŞARIDAN destek ve yardımda bulundum. "Takılmak" kelimesi o anlamda ve biraz da mecazi olarak kullanılmıştır. İşe girmek orada kadrolu çalışmak anlamında olmadığından tercih edilmiştir. Amaç ukalalık değil tam tersine doğrunun kısaca aktarılmasıdır. Peki ne yazmamı isterdiniz. Çalıştığım büroları veya girdiğim yarışmalar için durumumu farklı bir dille, sadece yardımda bulunduklarımı da başka bir dille izah ederim. Çoğu yarışma projesi için "takılmak" şeklinde yardımım olduğundan ismimin geçmemesine de özen gösteririm. Bu bir.

Büroda lisanslı kullanım, daha çok bilgisayar taşeronu sayesinde olmaktaydı. Sanırım hala öyle. Büronun genel bilgisayar teknolojisi benim zamanımda 99-2000 çok gelişkin değildi. Daha çok maket üzerinde çalışılıyordu. Lisanlama yapmışlar mı (özel olarak büronun imzaladığı lisans sözleşmelerine bakmadım) veya Rhino 95'ten beri lisanlı diyerek Rhino satanlar referans mı gösteriyor onu bilemem ama benim zamamında daha çok taşeronların kullandığını biliyordum. Ayrıca Rhino 95 yılında şimdiki gibi sık kullanıma sahip değildi. NURBS konusunda iyiydi ama AutoCAD arayüzü temeli ile çok satar durumda değildir.

Amacım orada Rhino ve diğer maketten modelleme programlarının ve aparatlarının kullanılması ve BENİM DE BÖYLECE DOĞRU DÜRÜST İŞE KADROLU olarak girmemdi. Benim ve tanıdığımın ısrarları ile Rhino getirildi kuruldu ama diğer aparatlar kabul edilmedi. Belki lisans sözleşmesi eskidir ama kurulması o zaman rastlar. Bu da iki.

Bizim lugatımıza bakacağınıza "karistiro" yazmayı bırakın doğru dürüst Türkçe kullanın. Üçüncüsü ise uslubunuz. Biraz daha alçakgönüllü olsanız da hemen yargı sahibi olmasanız daha iyi olur.

Budur.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ

En son ayasofya tarafından düzenlendi : 27-04-2007 17:07.
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla