Tek Mesaj Görüntüle
Eski 01-04-2003, 21:23   #20
Omer Yilmaz
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Omer Yilmaz is on a distinguished road
Alıntı:
Sonucta baktiginizda olusan hiper market Venturi'nin kullandigi anlamda otoparki, yoldan dikkati cekecek tabelalari ve fiziksel depolama hacminin büyüklügü ile hiper market tarifini en kaba hali ile yerine getirmiktedir. Bu anlamda ve hizmet ettigi kapital sahipleri bakimindan proje gerceklesterilirken konulan amaci basari ile yerine getirmektedir
Venturi'nin bu konudaki görüşlerini bilmiyorum.

Ben de bir "hiper market" kullanıcısı olduğuma ve mimarlık eğitimimin verdiği formasyona dayanarak bir şeyler söyleyebilirim herhalde.

Bir hiper marketin kapital sahibince başarısının ölçüsü olsa olsa cirosu ve müşteri sayısı olabilir. Otoparkı ve yoldan dikkati cekecek tabelalari sadece ciroya hizmet etmek için var olur.

Ticaret merkezlerinin fonksiyonlarınında çözülmesi gerekli olsa!
Bir kaç mesaj önce otopark sorununundan bahsedildi.
Bu kadar rahat bir alanda trafik düzenlemelerini böyle zorlayarak yapmak kolay bişi değildir herhalde.
Tıpkı araç trafiği gibi yaya trafiği de insanı şaşırtacak şekilde "farklı" çözülmüş. Mesela katlar arası yolculukta mağaza vitrinlerine bakmaları istenmiş herhalde müşterilerin, çünkü merdivenler birbirinden ilgisiz yerlerde.

Siz (gonulcelik) binayı gezdiniz mi?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla