|
1. ben de mac´e gecis yaptigim zaman macintosh cahiliydim. ama kendim ne kadar hizli alistigimi gördügüm zaman cok sasirdim. bootcamp gercekden zor olmayan bir sey. zamaninda ben de nemetschek allplan kullaniyordum. o yüzden windowsu kullanmam gerekiyordu. ama bazen windowsu acmakta sorun yasiyordum. zaman zaman allplan da sorun yapiyordu, onun icin vectorworksa gecdim. macintosh donanimi altinda calisan bir programi kullanmak tabii ki cok daha avantajli.
2. + 3. autocad 2006´yi windowsa yükledim. hic bir sorun yasamadim. ama autocad ile pek cok calismadigim icin ne tür gec sorunlar yasandigini bilmiyorum. simdi macintoshun az da olsa klavyesi farkli. örnegin screenshot yada sil tusu yok. yani alismis oldugun bir kac tus bilesimi uygulamakta sorun cekebilirsin. ama copy paste olayi aynisi :-)
4. bi macintoshu windows donanimi ile kullanmayi kesinlikle tavsiye etmiyorum. asil gücünü macintosh altinda belirten bir sistemi sadece dis görünümü icin almayi uygun karsilamiyorum. bu yil sonbaharda macintosh yeni deonanimi olan leopardi sunacak. bu yeni donanimda bootcamp macintoshun sabit ve final version parcasi olacakmis. yani leopard ve vista paralel ve sorunsuz bir sekilde calistirmayi hedefliyorlar.. ama bu tabii ki daha spekülasyon...
son olarak bir örnek vermek istiyorum. bizim üniversite tüm bilgisayarlari mac yapti. tüm pc´ler kaldirildi. tabii ki autocad, allplan, rhino, 3d studio max, ve benzeri ve sadece windwos altinda calisan bir cok program bootcamp ile kullaniliyor... yüksek sinif örencilerin sikayetleri yok denecek kadar az. eminim ki bizim üni bir seylere güvenerek bu adimi atdi... ama asil hedef leopard altinda daha cok alternatif sunan bir platform olusturmak..
yani demek istedigim, ben allplan az da olsa sorunlu calisiyordum. ama gün geliyordu windowsu acmak icin bilgisayari 4-5 kez aciyordum windows yüklenene kadar. tabii bootcamp henüz beta, bundan da kaynaklanabilir.
ama sizin isiniz sadece autocad ise o zaman bir macintoshu tavisye etmem..
|