Tek Mesaj Görüntüle
Eski 07-04-2007, 16:39   #7
corto
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
corto is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin H. BUĞRA YAZGI tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sayın Semra Uygur' a konu hakkında bizleri aydınlattığı için teşekkür ederim. Tasarlamış olduğunuz salon için bir akustik uzmanıyla çalışmış olmanız gerçekten memnuniyet ve ders verici nitelikte. Size ve ekibinize genç bir mimar olarak teşekkür etmek isterim. Umarım salon bir önce ödenek bulur ve yapımı tamamlanır.

Akustik konusu Türkiye' de hemen hiç bilinmeyen, bilinen şeylerin ise çoğu zaman hatalı olduğu bir konudur. Türkiye' de ki 'Akustik Mühendisi' sayısı sadece ve sadece 1 dir.
(Dr. Duyal Karagözoğlu, kendisi İtalya' da eğitim almış) ( Mimarlar akustik mühendisi değildir ve Türkiye' de almış olduğumuz eğitimle olamazlar, bırakın salonu, cep sinemasını bile standartlara uygun biçimde tasarlayıp detaylandıramazlar)
Tiyatro, konser salonları tartışmalarının yaşandığı şu günlerde akla başka sorular da geliyor. Tasarım yapacak mimar çok, fakat işin akustik yönünden uzmanı sadece bir kişi. ( ki genelde mimarlar egolarını yenip, kendisine danışma zahmetinde bile bulunmuyorlar)
Bu konuda yeterli bilgin olmadığını düşünüyorum, İTÜ ve YTÜ'de konularında son derece yetkin hocalarımız var. Ben de yüksek lisansımı akustik üzerinde yaptım. "Uzman yok" diye kestirilip atılacak bir durum yok.
Ayrıca, "Akustik mühendisi" çok muğlak ifade. Biz burada mimari akustikten bahsediyoruz ve dediğim gibi bu konuda çok değerli hocalarımız var. Biraz araştırırsan gerekli bilgilere ulaşırsın.
corto offline   Alıntı Yaparak Yanıtla