Tek Mesaj Görüntüle
Eski 27-03-2007, 23:36   #10
etic
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
etic is on a distinguished road
...

tekrar merhaba Emrextreme ,

öncelikle nezaketin için teşekkür ediyorum. çalışmanız hakkındaki yorumlarımsa şunlar.

her ne kadar mekan yerleşimi konusunda işlevsel görünse de bana göre olmayan yerleride var projenizin. misal girişin üzerini hemen kurutma olarak kullanmanız hoş karşılanmayabilir. sonra bazı zorlamalar hissediyorum çalışmanızda. yani neden net mekanlar değilde daire ve çokgen parçalarıyla oluşturulmuş mekanlar tercih ettiniz? bunu sormamdaki amacım kullanışsız olabileceğidir. kullanışsız diyorum çünkü eğer bu şekilde bir mekan oluşturmak istiyorsanız, planlarda koyduğunuz gibi değilde özel tasarlanmış tefrisler kullanmanız çok daha başarılı bir çalışma olmasını ve maksimum alan kullanımıda sağlayacaktır. bunların dışında cephelerde kullanmış olduğunuz pencere tiplerinin her mekan için aynı olması ayrı bir soru işareti benim için ve eğer yanlış algılamadıysamda merdiven tarafında altlı üstlü iki pencere yapmanız bu şekliyle olanaksız gibi görünmekte.

eleştirilerimi yermek maksatlı algılamamanızı önemle rica, yanlış anlaşılmamayı ümit ederim. kolay gelsin ...