Alıntı:
Orijinal metin zombi tarafından gönderilmiş
İhalenin sonucu da, amacı da belli!
|
İhalenin sonucu belli olmaz. Olmasını istemeyenler varsa şikâyet eder, ya da teklif verir, herkes susup oturuyorsa, tek kişi teklif verecekse o zaman sonuç belli olur elbette.
Alıntı:
Orijinal metin Simla Sunay Ozdemir tarafından gönderilmiş
Ben bir türlü anlayamıyorum, ihale ile proje işi olur mu? İki ay için uygulama ön proje bedeli, 1 lira teklif verirsem ne olcak? İyi bir ofisi ne kadar zorlar ki bu süreç zaten yarışmalara katılırken bu riski almıyor mu ofisler? Hadi birkaç ofis girelim 1 liraya, iyi iş, adımızı yazmış oluruz, belki sonra uygulama ihalesini de alırız...
|
1 lira teklif veremezsiniz, her işin yaklaşık maliyeti vardır.
-----------
Ancak aklıma takılan başka bir şey var. Ön uygulama projesi nedir? Ben hiç böle birşey duymadım. Avan vardır, kesin vardır, uygulama vardır...Herhalde ben bilmiyorum...Eğer ön uygulama projesi yapılmışsa, uygulama projesi için de ihaleye çıkılacak demektir. O ihaleyi ön uygulama projesini alan firma almazsa ne olacak? Müellif firma uyglama projesini yapamayacak...İlginç.
----
Benzer iş tanımı da ilginç: Kongre merkezi projesi yapmış olmak....Kaç büro kongre merkezi yapmıştır bu ülkede? Rekabet daraltılmış....Yanlışın karesi...Yanlış²