Tek Mesaj Görüntüle
Eski 20-03-2007, 21:16   #11
süha
Forum Üyesi

1 yildir mac kullaniyorum

su an bilgisayarin üstünde kullanmakta oldugum macintosh tiger ile windowsu farkli sekilde kullanabiliyorum.

1. bootcamp. apple firmasinin kendisi üretmis oldugu bir program. bilgisayara windowsu yüklüyorsun acdigin zaman karar verebiliyorsun macintoshmu windows mu yüklensin diye.

avantaji:
bilgisayarin tüm hardware özelliklerini yok denecek kadar az kayipli kullanabiliyor.
macintosh icin olmayan programlari bir mac ile kullanabiliyorsun

dezavantaj:
windows kullandigin zaman macintoshu kullanmak istiyorsan bilgisayari yeniden acip kapatman gerekiyor

bootcam üstelik beta oldugu icin beklenmedik hatalar olusabiliyor.
yani bir profesyonel ortam icin uygun degil

2. windows parallels. macintosha bu programi yüklüyorsun. windowsu macintosh isledigi zaman paralel acabiliyorsun. bunu allplani kullanirken yaptim. 2D cizerken hic bir sorun yasamadim. ama 3D detaylar derinlestigi zaman baya takilmaya basliyor.
yani buda bir profesyonel cözüm icin uygun degil.

bu iki imkan haric kesin baska cözümler de vardir ama ben denemedim.

yakin zamanda apple macintosh leopardi (MAC OS X 10.5 galiba) sunacak.

size birinci noktada anlatmis oldugum bootcamp bu sefer final version ile macintoshun sabit bir parcasi olacakmis, yani macintosh ile parallel windwos da profesyonel sekilde isleyecekmis. apple su an vistanin beklenmedik özelliklerini bekliyormus (bu ne demekse artik).

tüm bu bilgileri bizim üniversitenin IT sorumlularindan aldim. bizim okuldaki tüm PC´ler iMac´ler ile degistirildi.

mac ve windows ile sorulariniz bana yönlendirebilirsiniz
süha offline   Alıntı Yaparak Yanıtla