|
Doğru Tespitler.
Mehmet Konuralp'in tespitleri ne kadar doğru ve olması gerekenler;
- "...Benim gönlümden; o bölgenin hükümetin, 1 milyar Dolar’a göz dikipte inanılmaz bir trafik yoğunluğunu getirecek olan bir teklifi pazarlamaktansa orayı doğaya ve İstanbul halkına açık bir büyük park olarak kullanması geçiyordu.
Devletlere yakışan da odur, arsa spekülasyonuna karışmak pek uygun bir tavır değil bence."
- "Diğer taraftan arazinin fevkalade güzel bir peyzajı vardır. Ankara Üniversitesi’nde Çankaya’daki köşkün bahçelerini de yapan rahmetli Prof. Sadri Aran vardı. Onu özellikle Ankara’dan buldum ve peyzajı onunla beraber yaptık. Şu anda son derece olgun bir çağında o peyzaj. O alanı, peyzaja biraz daha ilave ederek yemyeşil bir park yapmak Türkiye Devletine, 800 milyon Dolar’ı cebe atmaktan daha çok yakışan bir jest olurdu. Devletlerin milyonlarla milyarlarla parseller satarak başarı kazandığını ilan etmesi bana çok ters geliyor. Çünkü yöntemi ayrı ters, oraya tanınan haklar çok daha ters ve İstanbul’un ihtiyaçlarına uygun olup olmadığı açısından da son derece ters düşen bir davranış."
|