|
ben engelliyim aynı zamanda mimarım
ben engelliyim aynı zamanda mimarım
benim gibi engelli insanlara meslegini yapma sansı vermedikleri icin hatta hic bir sey yapma izni vermedikleri için bu konuda hic bır sekilde ilerleme kaydedecegimizi sanmıyorum
siz istediginiz kadar egim yapın adam önüne arabayı parkedıyor öncelıkle saygı ve kulturlu bır toplum hedeflemelıyız
genellıkle apartmanlara girisler cok basamaklı alt katlar magza olarak düsünuldügü ıcın asansöre gıdene kadar 15 basamak cıkmak zorunda kalıyorsun
belediye bınalarında bıle asansör yok
otobuslere bınmek ımkansız avusturyada otobusler yana egılıyorlarmıs ve böylece engellıler rahat bınıyo
benım gıbı engellı mımar lar beledıyelerde calısabılseler emınım once kaldırımları duzeltırlerdi ve engel olusturan her seyı
okullarda engellıler ıcın bına tasarlanması derslerı secmelı neden zorunlu degıl mesela
bız degıl apatmanlara kamu bınalarına hatta hastahanelere bıle giremiyoruz ve dinazor kafalı bır anlayıs bızı evlerimizehapsedıyor
bence mimarlık egitiminde engellıler ıcın bına tasarlanması derslerı zorunlu olmalı ve söyle bır yöntem ızlenmelı
her ögrencıye tekerlekli sandalye verilmelı ve sehrın herhangıbır yerınden baska bır yerıne gıtmesi istenmelı o zaman anlayacak tır engelleri
bunu yasamak ve görmrk gereklı cunku bende ögrencılıgım sıraasında normaldım ve sadece egım yapmaktan ıbaret sanıyodum herseyi
|