Tek Mesaj Görüntüle
Eski 20-02-2003, 15:26   #47
bkaptanoglu
Forum Üyesi

bkaptanoglu is on a distinguished road
popülasyon

Kalamış sahili ile ilgili yazdığım yazı, değişimler ve son olarak da Kordon boyu ile ilgili resimler daha önce açıklamaya çalıştığım düşüncelerimi tamamıyla doğruluyor. Giderek artan nüfus artışı beraberinde 1-2 katlı binaların yıkılarak 3-4 katlı binalar daha sonra bunların yıkılarak 5-6 katlı binalar daha sonra da 10 kat ve üzeri binaların yapılmasını gerektiriyor. Yollar, rekreasyon alanları vb. ise tamamen aynı kalıyor. Sonuçta da merkezden şehirdışına ve aksi istikamette (maalesef) denizlere doğru bir ilerleme ortaya çıkıyor. Çare ise; ya popülasyon artışının engellenmesi, ya moda sahil yolu gibi projelerin ortaya çıkması, ya da tüm istanbul' un yıkılarak Chicago, New York örneklerinde görüldüğü gibi gökdelenlerin dikilmesi olarak gözüküyor. Sonuçta İstanbul' un yüzölçümü belli, yaşayan insan sayısı giderek artıyor. 35 m2 bir salona 60 kişi sığdırmaya çalışırsanız salondan çıkmak isteyen bir kişi nasıl dışarı çıkabilir? Cevap: Balkona çıkar ve doldurma-çıkma tarzı (!) bir strüktür inşa ederek diğer balkonlardan evin diğer bölgelerine ulaşmaya çalışarak, tabii m2 aynı kalıp da insan sayısı 100 kişiye ulaşırsa ne olacak, işte bunu kimse bilmiyor...

Açıkçası ben İstanbul' un 10 sene sonraki halini çok merak ediyorum, tabii Kordon' un da. Ancak insanların artık sadece Anadolu' dan değil İzmir gibi Ankara gibi büyük şehirlerden de İstanbul' a göç ettiklerini düşünecek olursak İzmir bölgesinde meydana gelebilecek değişikliklerin İstanbul' da olanlara göre çok daha az bir oranda oluşacağını zannediyorum.

Hele hele bir de -umarım asla olmaz ama- şiddetli bir deprem gerçekleşecek olursa İstanbul' da...
bkaptanoglu offline   Alıntı Yaparak Yanıtla