Tek Mesaj Görüntüle
Eski 19-02-2003, 22:51   #6
emirke
Forum Üyesi

emirke is on a distinguished road
önerim

merhabalar,

bu forumu bir süredir izliyorum, biraz ben de katilmak istedim.

neden bu pisti halihazirda olimpiyat parkinin olacagi bölgeye yapmiyoruz?

http://www.italcementigroup.com/news...gine_94_95.pdf

bu linki tikladiginizda, olimpik stadi yapan firmanin verdigi bilgilerin arasinda zaten park dahilinde 5 km lik bir yaris pistinden söz ediliyor. galatasaray-panathinaikos macindan sonra yapilan aciklamalar bölgeye yakin zamanda yeterliye yakin kapasitede yol baglantisi yapilacagina dair isaretler tasiyor (karayollari isi üstlendi bildigim kadariyla). otogar-mahmutbey-olimpiyat köyü metro hattinin da temeli atildi gecenlerde. marmaray i da yapacagiz gibi, gözukuyor, bu da halkali, ikitelli bölgesine baska bir alternatif access yaratacak gibi. (zamanlama konusunda belki 2006 ya kadar bir gecici problem olabilir, burasi tr sonucta)

diger taraftan artilarina gelince:

- bültende bahsedilen cevreye negatif etki zaten olan bir projenin alani ve altyapisi kullanilacaginda büyükölcüde azalacaktir, ki bildigim ve bazen ucakla üzerinde gecerken gördügüm kadariyla o yakinlarda pek orman, flora, fauna filan da yok.

-yaris günlerinde binlerce araci pendik te olan bir olay icin köprülerden sabah bir tarafa aksam bir tarafa gecirmek de gerekmeyecek.

-kurulmakta olan halkali toplu konut projesine dahil bölümdeki konutlardan bir bölumü konaklama tesisi olarak kullanilabilir, bu otel ve konaklamaya da kismi bir cozum olabilir ve cevre ye pendik teki kadar yük olmaz.

ilk bakista benim aklima bunlar geliyor. siz ne dersiniz?
emirke offline   Alıntı Yaparak Yanıtla