Tek Mesaj Görüntüle
Eski 07-03-2007, 02:12   #55
MertYılmaz
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin petre tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
sanki 49 yıl sonra stadı fenere vereceklermiş gibi konusmaya gerek yok, bu stad devlet eliyle galatasaraya yapılacak. yapılsın o ayrı konu, ama bana kalırsa bu imkanlar başka şehirlere aktarılmalı gs fb bjk gibi takımlar ne yapıyosa kendi kendine yapmalı zaten bi ton para kaynakları var yoneticilerinin beceriksizliginin cezasını spor yapacak tesis bulamayan baska sehir cocukları cekiyor, amator futbolun icinde olan birisi olarak yazıyorum bunları.
Bundan daha başka kendi kendine yapmak nasıl olabilir onu sormak istiyorum size. Ali Sami Yen arazisinden çıkılıyor, Seyrantepe' deki 384.000metrekarenin 264.000metrekaresi iade ediliyor devlete. Bu arazilerin kira bedelleri için Galatasaray' ın garanti etmiş olduğu tutar 30yıl için 60M-USD' ın üzerindedir. Devlet bu araziler üzerinde geliştirilen projelerden, yapılacak stadın maliyetinden çok daha fazla para kazanacak. Yani, bırakın stad için bütçeden para harcamayı, Galatasaray' ın kullanımında olan araziler sayesinde, devletin kasasına yüklü bir para girecek.

Eğer kulübün adam gibi bir yönetim kurulu olsaydı, şimdi çoktan Mecidiyeköy' de dev gibi bir alışveriş merkezi yükselmeye başlamıştı ve bunun neredeyse tüm geliri 30küsür sene için Galatasaray' a ait olacaktı. Bunun bir benzeri, hatta daha da fazlası Seyrantepe için de geçerliydi.

Ben de amatör futbol' un içinden gelen bir ailede büyüdüm ve özellikle de İzmir bazında, bu alandaki sorunları çok iyi biliyorum. Amatör kulüplerin tesis ve kaynak ihtiyacı konusunda da sizinle hemfikirim. Ancak lütfen sapla samanı karıştırıp, Galatasaray' ı bu iş için devlet imkanlarından istifade eden bir kurum olarak lanse etmeyin.

Galatasaray' ın stad işi, devlete bir kuruş dahi yük getirmeyecektir. Aksine, bu projeler devlet için azımsanmayacak bir gelir yaratacaktır. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar' ın bu konu hakkındaki açıklamalarını okuyunuz, defalarca ''Bu işten kazanacağımız parayı, dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmakta kullanacağız.'' şeklinde beyanatlar vermiştir.

Yani Galatasaray' ın stadı için, devlet tarafından tahsis edilmiş bir imkan falan yoktur. Lütfen bu konu bu şekilde bilinsin.
MertYılmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla