Alıntı:
Orijinal metin mazhar tarafından gönderilmiş
Ne alakası var ki piyasa şartlarında mimarlar içmimarlık ta yapabilir.Zamanla tecrübe kazanılıyor zaten.Bir mimar ki buna içmimarlar da dahil her şeyi tasarlayabilir.Yeter ki bilgiye ulaşabilsin,araştırma yapsın,kendini geliştirsin,merak etsin yani...
|
Haklı olabilmenizi inanın sizden daha çok isterdim,Ancak ! Bir içmimar lisans diplomasına sahip birisi nasıl tutup
-Bina tasarımı yapamıyorsa,
-Tasarım yarışmalarına Başında bir mimar olmadan katılamıyorsa (bunu hiç anlamamışımdır),
-Başlangıcı ARK.. olan bir forumda kendine has başlıkla foruma yazamıyorsa (mimarlığın altında içmimarlık başlığı sorunsalı)
-Veya daha farklı olarak ; Bir elektrik mühendisi nasıl ben nasılsa elektrikten anlıyorum dur bir nükleer elektrik santrali tasarlıyayım diyemiyorsa,
Bir Mimar,İçmimarlık yapamaz.
Eğitimleri biri sanat üzerine yoğunlaşmış,diğeri teknik konular olan iki ayrı meslek dalını aynı göremezsiniz,daha ilkokulda öğretilir elma ile armutun toplanamıyacağı.Bazı insanların içmimarlık lisans diplomasına sahip olmadan piyasada kabul görmeleri örnek teşgil etmez,aksine ziyadesiyle o piyasanın ne kadar cahil ve boş olduğuna delalettir.
Şimdi sorarım size Karnınızda bir ağrı varken Dahiliyeciye mi sorarsınız? yoksa gidip Nükleer tıp uzmanına mı ?
Nükleer tıp uzmanı cevap veremez diye bir şey demiyorum,güven meselesi
Veysel H.EKİNCİ
İçmimar S.N 1250