Tek Mesaj Görüntüle
Eski 16-02-2003, 17:15   #5
bora
Forum Üyesi

Selam Ayasofya,
Şartların bağlaması ile sınırlandırılan bir CAD piyasası, tekelleşen yazılımlar, sadece onlara sunulanı alan, crack programların el altından yayıldığı, üniversite mezunu insanların bir tek yazılım varmış gibi alıştırıldığı, hapis tehditleriyle yapılan satışlar... Sonrasında ne var, tüm mimarlar tek üniforma giyip fare ve klavyeyi aynı şekilde kullanmaya mı mahkum edileceğiz (Tamam abarttım belki).
Elbette mimariyi farklılaştıran kullanılan yazılım değil mimarın kendisidir ama bu tamamen farklı bir konu o yüzden bu başlıkta deyinmeyeceğim.
Yetenekli adam zor zaptedilendir doğru... Ama inandığım ve daima doğrultusunda yürüdüğüm bir düşüncem var : "Birinci sınıf yöneticiler birinci sınıf insanlarla, ikinci sınıf yöneticiler üçüncü sınıf insanlarla çalışırlar". Her bir firma kendi küçük evrenidir. Bu küçük evrendeki başarılar ve başarısızlıklar pek çok insanın yaşamını etkiler. Firmam iflas etse, gerçeklerin yanında pek çok timsah gözyaşları da dökülür. Dostlar üzülürken, tanıdıklar vah vahlarla geçiştirir, dışarıdaki diğer evrenler kendi içlerinde dönmeye devam ederler. Ayakta kalmak için hem yetenekli olmak, hem de yetenekli insanlarla çalışmak gerekir. Doğrudur, zordur. Ama başarılması gerekir. O ülkenin şartlarına uymak gerekir derken "ne yazık" tabirini kullanmandan senin de keşke öyle olmasa diye düşündüğünü hissediyorum. Ama kendi sistemini dışarıdan farklılaştıran, kendi küçük evreni için uygun tercihleri yapan, ve uygun tercihlerle bu evrenleri daha hızlı döndüren de çok kişi var. Sadece Allplan'ı kastetmiyorum, diğer yazılımları da kullanan o kadar çok mimar var ki.
Sadece bizim formasyonumuzdaki insanlar önlerine koyulanı at gözlükleriyle kabul etmemelidir, araştırmalıdır, incelemelidir, kendileri için uygun olanı değerlendirmelidir diyorum. "Emrin olur ağam" diyen zihniyetten sıyrılmalı, "bi dakka, hangisi benim için uygundur" sorgulamasını yapabilen mimarlar olmalıyız diyorum.
Haklısın, keşke her program o seviyelere gelse, insanlar serbest piyasa ekonomisinin keyfini sürüp çoktan seçim yapabilseler. Bana sorarsan yapabilecekler de.
Sana gönülden katılıyor ve alanında senin gibi bilgili ve yön gösterebilen insanlar oldukça, bu zenginliğin artacağı kanaatini taşıyorum.

Bu arada kişisel fikrim, ben raytrace'i radiosity'e tercih ederim. Fikirlerini paylaştığım biri de Carles Piles. Buradaki fikirlerini http://www.3dluvr.com/carles/ adresinden okuyabilirsiniz.

Not: Bazı faydaları da değerlendirirken fiyat/performans kriterini de atlamazsak sevinirim...

Not: Ayasofya, bu arada yeni işyerin hayırlı ve bol kazançlı olsun.

Sevgiyle,
bora offline   Alıntı Yaparak Yanıtla