|
kanallar sadece reyting namına çalışmazlar. Herkes kabul ederki bu gün medya özellikle doğan grubunun öncelikli amacı PARA dır. yani kapitaldir kendileri. hatta sn. doğanın zamanında, daha holding kurulmadan, iflas eşiğindeyken koç holdingten miras alamk için türlü şaklabanlıklar yaptığıda bilinir.
Bu programın izleyicilerinin ve asıl etkilediği kişileri düşünmek gerekir, kesin bişey söyleyemeyiz ama o saatlarde televizyon izlediğine göre kitap okumuyordur, yada başka mühim bi işle uğraşmıyordur, muhtemelen fakirdir, ve cahildir, ve umut onun en büyük geçim kaynağıdır. Yani tabiki felaket tellalığı yapmak istemem ama, emperyalimzin provakasyonları nelerdir, ve televizyon bunun nasılda olmazsa olmaz bir aracıdır? "Eşik altı büyücüleri" diye bir kitap vardı, orada izlediğiniz görsel reklamların anya, eşikaltınıza sokulanların konya olduğunu anlatan bir kitap, yazar kitaptada duyurmuş "bunun politika için onlanını da yazmam gerekecek..", çünkü önsüzünde belirttiği gibi, "kimse clinton yüzünden ölen 200 bin ıraklı bebeği bilmez, kimse ırakta okuma yazma oranının %99 olduğunu, halkın %30 unun üniversite mezunu olduğunu bilmez, Genel kurmay başkanının "Her ülkede maaşını amerikadan alan gezeteciler vardır" açıklamasını bilmez".
Endişem şu yüzdendir: zamanında (orta okuldayken), televizyonda amerikan filmlerini izler, amierkan reklamlarını güzel bulup, bir bakıma ona özenmeye çalışırdık. Ordaki evler daha estetik gelir, mahalleleri yolları nasılda ülkeminkinden kat be kat farklı oluduğunu düşünürdüm, Tüm amerikalı kızların taş hatun, olduğunu düşünürdüm. Amerikan aile hayatının nasılda mükemmel olduğunu, gençlerin nasılda şehvetlerine doyduğunu... Ancak o zamanlar cahildik, tek bilgi kaynağımız televizyondu, daha sonradan pozitif araştırmalarla tarih bilgisiyle kimin dümen suyuna gittiğimizi az çok farkettik.
Bilmiyorum!! bu program böyle bir oyunun içerisinde mi. bu bilgiyi ne sınayabiliriz, ne de gözlemleyebiliriz. ancak eldekilerle tahmin edebiliriz.. ...
|