Bora'ya katılmamak elde değil.
Yazılım firmalarının müşteri kitlesi oluşturmak için önemli bir kozları var. Kampüs lisansı deniyor buna.
Yani o yazılım firması anlaştığı üniverstenin kmapüsü içinde herhangi bir öğrencinin onun herhangi bir ürününü bedava kullanmasına izin veriyor. Yani kampüs içinde isterse 50.000 makine olsun buna 50.000 adet program yükleyebilir crack mrack istediğin gibi kullanabilirsin.
Ki bu yolla yetişen öğrenci X programını bilerek mezun olsun ayrıca y z ve diğer tüm harfleri biliyor olsun çıktığında ve bir büroyu yönlendirdiğinde o firmadan yana çözüm kurgulasın.
mesela Columbia Uni.'de tüm programları istediğin gibi kullanabilirsin. Yani emülatör vasıtasıyla koca koca silicon graphics'lerde AutoCAD kullananı da gördüm. Yuh dedim. Yani. Zorluyor yapıyor sistem bol kaynak bol istediği yapar.
ben de Eisenman'ın bürosuna takılırken orada çalışanlara Rhino alıııınnnnnn dediydim de almışlardı büroya. Kullanılıyor mu bilmem ama ben demiştim.
Neyse gelelim ticari işlere. İşte o zaman bora dediğin olmuyor işte. Discreet'e gidersin kendine özel MAX yazdırırsın (ki çoğu firma film yapmak için kendine özel sürüm yaptırıyor) Neyse 400 süper makine eş zamanlı aynı render işine koşar herbirine windows 2000 pro almak sana koyar dersin ki max yapın bana ama linux üzerine oluversin. Şakırt yaparlar.
(ne zamandır linux üzerine max var mı geyiği dolaşıyor)
konuyu ben karıştırmayayım. Ancak ben ticari kuruluşların her programı deneyemeyeceklerine inanıyorum. Yazılımların fiatını geçtim her bir şeye anında adapte olan elelamnı nasıl bulacaklar. Çok yetenekli adam en zor zaptedilen ya da yanında çalıştırılan adamdır. unutmayınızzzzzzz.....Sonra başka bir sürü dert var. Firma ne yazık CAD sistemini kurgularken o ülkenin şartlarını da göz önüne almalı seçimini yapmalıdır. O yüzden bu ülkede elini salllsan AutoCAD'i sular seller bilen mimara çarpiyorsun.
Fatih ile Gürdal ne kadar uğraşsalar da Allpaln'ı o seviyeye getiremezler. keşke olsa.
Gelelim CD4D'ye render konusunda ona harici render motorları yazıldığı zaman mesela işin içine "splutterfish" girerse render'ı anlam kazanabilir gibi geliyor. Ancak Allplan birlikteliği şahane tabii. Ama Nemetschek amca hemen bir harici render motoru yazarını işe kanalize etmelidir. Böylece borsada da değeri artabilir şirketin.
Ben 3D modellemenin ayrı bir dünya olduğuna inanıyorum. Bir mimari büroda hem metraj çıkarsın hemde aynı anda şaane render alsın ayrıca da o anda çatı keistini de çıkarsın , arada bulaşık da yıkasın. Bana all in one yazılım bu meslekte olmaycakmış gibi geliyor. Çünkü her işi yarım yamalak yapmaktansa porject managementi ayrı program, hakededişi metrajı ayrı program uygulama projesini ayrı program 3d'yi görselleştirmeyi ayrı program yapmalı. Bağla hepsini ODBC ile olsun bitsin.
niye derseniz aha buradan bakın örnek çalışmalara render mı sizce
http://www.splutterfish.com
konuyu dağıttım. Eğer bu konuda görüşleri olan varsa lütfen yeni konu açsın.
İyi çalışmalar.