Öncelikle msc'yi projesini böyle bir platormda tartışmaya açtığından dolayı kutlarım.Projenin bendeki ilk izlenimleri olumluydu.Fakat aklıma bazı soru işaretleri takıldı.Bir kavram kargaşası var gibi...
Ben öncelikle kavramlardan başlamak istiyorum.Kenti bölen taşıt yolları demişsiniz.Ben de bunu tartışmaya açıyorum.Kenti bölen mi bağlayan mı...Çok yoğun trafiği olan gökdere gibi bir bölgede bu ölçekte bir kentsel boşluk oluşturmak yeterli midir?Proje amacına ulaşmış mıdır sizce?Yapının kentin iki yüzü arasındaki akışı tariflemesinden bahsetmişsiniz.Ben bunu göremedim.Biraz daha açar mısınız?Akış sadece kot farkıyla sağlanabilir mi?Konutta yaşayan insanlar bu "bahçelerinin(özel mekan)" "kentsel mekana dönüşmesinden rahatsız olmazlar mı?Sonuçta gece de kullanılan bir alan olacak..Bunun içkicisi var,sapığı var var da var...

Yoksa bu "kentsel mekan" belli bir saatten sonra "kentlilere" kapatılıyor mu?Bir de şunu eklemek isterim.Kentin iki yüzü(taşıt yolları-su ve yeşil) arasındaki kopukluktan bahsetmişsiniz.Taşıt yolları zaten bu öğelerle iç içe bir durum değil mi?Taşıt yolu zaten bir bağlaç değil mi?
Aslında çok eleştri yapmış gibi göründüm ama proje haklı bir övgüye de layık.Henüz mimarlığa yeni adım atmış bir tasarımcı için bu projeyi olumlu buldum.Ayrıca paylaşma cesaretinizden dolayı da birkez daha tebrik etmek isterim.