|
"pakistan bile zihniyet olarak bizden ne kadar ilerde ispatı bu
ben bu örneği zihniyet olarak ileride olup olmamakla bağlayamıyorum. türkiye de de birçok modern imajlı cami var. biraz araştırırsanız örnekleri bulmak pek de zor değil.
ama fikren ileri olmak veya daha bilinçli olarak hareket etmenin ben hala yalnızca formların değişmesiyle olabileceğine inanmıyorum. bu örnek modern camilere iyi bir örnek ama modern demek tek bu yolla ulaşılamıyor.
birisi bu caminin aynısını türkiyede yapmış olsa modern olur mu sizce?
Tabiki Türkiye'de birçok örnek var ama bu çaplı büyük ve anıtsal özelllikte değil hiçbirisi.Bu binayı asıl olması gereken yerinde, ülkemde ,Ankara'nın ortasında görmek isterdim. İnsanlara "vay be demek böylede olabiliyormuş" dedirtmek, uyuşmuş zihinlerini harekete geçirmek bizlerin görevi.Bizler mimarız arkadaşlar toplumun dümen suyundan gitmek bize yakışmaz,toplum bizim peşimizden gelmeli .eğitimli insanlar olarak topluma şekil vermek bizlerin görevi.Varsın iki tane ihtiyar beyenmesin .İslamı hantal imajından kurtaralım.
Gelenek nedir? körü körüne bağlanılacak birşeymidir?Eğer beynimizi uyuştuyor ileri adım atmamızı engelliyorsa bence kurtulunması gerekir. "Eğer birşey gelenekselse rasyoneldir" ifadesinde ki rasyonelliğe illaki geneksel yoldanmı gitmek zorundayız?
Modern forma karşı çıkışı aynen boğaziçi köprüsü yapılmadan önceki köprüye karşı çıkışa benzetiyorum .
" fikren ileri olmak veya daha bilinçli olarak hareket etmenin ben hala yalnızca formların değişmesiyle olabileceğine inanmıyorum. bu örnek modern camilere iyi bir örnek ama modern demek tek bu yolla ulaşılamıyor. " a atfen :
Tabiki yeterli değil ama insanları düşünmeye zorlamaya bir yerlerden başlamalıyız.
arkadaşlar biraz cesaret !!! neden gelenek? neden "şekilcilik " ? Eminim Peygamber efendimiz bu foruma katılsaydı kubbe mimarisine karşı çıkardı .çünki dinin imajına zarar veriyor.ağırlığı, hantallığı ,değişmezliği çağrıştırıyor. İslam akıl mantık dinidir illa kubbe yapacağız diye israf ettiğimiz paralara yazık.Mimar sinan gibi arkamızda devletin hazinesi yokki.Ortaya anıtsal ürünler çıkarmak gibi bir amacımızda yok O halde neden kubbe? yerimizde saymayalım islam dinine hak ettiği dinamik imajı kazandıralım !!! Sanatçı sorumluluğla toplumun zihnini sarsıp harekete geçirelim.Herşeyi sorgulamayı aşılayalım.
En son mimar mahmut tarafından düzenlendi : 27-02-2007 00:12.
Nedeni: alıntı yaparken kodları silmişim
|