Tek Mesaj Görüntüle
Eski 26-02-2007, 09:59   #14
gema
Arkitera Üyesi

Antalya
Mimar
gema is on a distinguished road
Program formatlarında, aynen orjinal halindeki gibi bir mizansen oynanınca seyredenleri rahatsız eder bir hal oluştuğunu kabul ediyorum.Ama bunun altında çok ta fazla bir ard niyet aranmamalı diye düşünüyorum. Nihayetinde oradaki meslektaşlarımız daha çok genç. Yapım esnasında bu tarz analizlere girmelerini onlardan beklemek biraz haksızlık olur. Yapımcıların da böyle konulara bizim gibi hassas yaklaşmadıkları ortada.( Bknz: sabahları yayınlanan kadın programları).
Bir gelir kaynağı ve finansman endişesi ile bu tarz yapımlara bir nebze reklam ve show havası verilmesini yadırgamamalıyız.Bu nihayetinde Tv. dünyasının doğası gereğidir.
Bu açıdan, bazı sunum problemleri olmasına rağmen , altında sinsi bir kapital beklenti şüphesine rağmen , en azından bünyesinde birilerini sevindirmek endişesini taşıyor. Gecekondu bölgelerinde bütün herkesinde büyük sıkıntılar içerisinde olmadığı, bazı evlerin önlerinde mimar olarak benim bile ancak galeride görebildiğim arabaların çekili olduğu yönündeki eleştrilere de katılıyorum. Böyle nokta vuruşları hiç değilse bir kısım insanımızı, daha farklı bir yapı özlemi ile motive edebilir diye düşünüyorum.
gema offline   Alıntı Yaparak Yanıtla