Tek Mesaj Görüntüle
Eski 24-02-2007, 23:32   #9
bedirhantolga
Arkitera Üyesi

bedirhantolga'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
bedirhantolga is on a distinguished road
Progra izleyemedim ama hakkındaki bu yazıları görünce şöyle düşünüverdim. Muhakkak bu ekinliğin yapılmasının sebebi şanslı olan yada programa karakter teşkil eden insanların menfaati yada mutluluğu hedefi değildir. O kutunun (tv) maksatı şov yapmak, daha fazla insanı ekran başına çekerek reklam kuşaklarının izlenirliliğini arttırmak. Bu programın konu icadının da yurt dışı menşeili olduğuda belirtilmiş. Programın kareografisi çok kısa sürede inşaatı yapmakmış. Anlatlan, bu hızlı etkinlik içinde nahoş diyaloglar olmuş ve insanların değerlerine bir saldırı var deniliyor. Canlı olarak yayınlanmayan bir programda bu olaylar nasıl vuku bulmuş hiç olmazsa montajda bile nasıl atlanmış, eğer atlanmışsa ayıp olmuş. Bu programı izlemiş ve bundan üzülmüş insanların yapımcı grupla temas kurup bunları ifade etmesi daha güzel bir yol olsa gerek. Mesleğimizin kritik etme alışkanlığı bazen bizi bir yeniçeri "istemezük"cülük şekline kadar dönüştürüyor. Program ile ilgili web sitesine baktım, öyle binalara kilowatlarc enerji çeken klima santralleri yada artistik yüksek enerji ihtiyaçlı aydınlatma armatürleri göremedim. Ben şuna inanıyorum, evleri düzenlenen insanlar muhakkak mutlu oluyorlar, mutlulukları uzun sürüyor ve etraflarından da yabancılaşmıyorlar. Herkesin bir şekilde yolu düşer "varoşlar" diye tabir edilen yerleşim bölgelerinde bile gayri yasal yöntemlerle edinilmiş kazançların neticesinde, aynı yapılaşma da oturan fakat onbinlerce euro luk araçların sahiplerinin hiç yadırganmadığı gibi edinenlerin de büyük bir zevkle kullandıklarına emin olduğum araçlar bolca mevcut. Belki problemleri daha güncel veriler ışığında tekrar analiz etmek lazım.