Tek Mesaj Görüntüle
Eski 24-02-2007, 22:25   #6
omerselcuk
Arkitera Üyesi

omerselcuk'in Avatar'ı

omerselcuk is on a distinguished road
Merhaba
Önce suna aciklik getireyim, ben forumda tutarli mimarliginda en az iyi ilüstrasyon kadar deger verilmesi gerektigini anlatmak istedim zaten hemen her mesajimda az cok mimarik tartisir. Galeri bu anlamda( bana göre öyle degil) forumca en üst paye oldugundan bu sadece resim secme isine hizmet ediyor endisesine beni götürüyor. iyi isik iyi dokulama, iyi kadraj ve aci renk dengesi gibi ögeler kadar mimari denge de cok önemli bir etmen olmali. iyi lezzetli olmali ama lezzette ayni olmamali.
Mimari görsellestirme sonuc itibariyla mimarliga hizmet eden bir elemandir. mimarligin ifadesidir esas olan. bu ifade daha soyut olabilir ... dogrudur bir lezzeti olmalidir bir denge olmalidir ama bu bu dengede de bir denge olmali!!
hatta mimari tutarlilik bu isin yarisi olmali. Ben resim , denge , oran iyiyse mimarlik iyidire pek katilmiyorum. kötü bisey de cok iyi sunulabilir belki bas yapit olmaz ama... ve bu kosullar altinda bu galeriyede cok rahatlikla girer. Sanirim burda farkli bakis acilari devreye giriyor sen daha cok ilüstrasyon yönüyle bakiyosun daha az mimari ben daha cok mimari daha az ilüstrasyon. Ben diyorumki buna biraz daha denge getirin.
Ben "apartman modelleyicileri" ilgili sacmaligi baskalarindan duydum ve gülüyorum sadece ve üstümede hic alinmadim. burdan ögrendikleriminde katkisi oldugu kendi hesabima katildigim 30 kadar yarismada 20 nin üzerinde uluslararasi ve ulusal ödüller ve 1. likler aldim. kazandigim yarismalardan bazilarini uygulma sansi buldum. ve bu islerimin cogunda bu forumdan aldiklariminda faydalarini gördüm.Ve görsellestirmeyi sadece mimari hedeflrime ulasmak icin bir arc olarak kullandim, cogu mimarin yaptigi gibi.

Bütün bu isleri yaparken cogu zaman mimar olarak isverenle iliskileri mimari görsellestirmeleri cok farkli yönleriyle kullandik. ve özellikle uluslararasi calismalarda belki mimarlik kültürünün daha cok gelismis olmasindan soyutlama yolunun etkili oldugunu gördük. her bilgiyi vermeyen , daha ucu acik görsellerin bazen daha etkili olabilecegini kesfettik. Bir tadinin olmasi gerektigi kesin... aynen katiliyorum bu
tad in acilimi konusu tartismaya acik.

ama o tirnak icindeki kelimelerden kasit kendini bilgisayara teslim etmek degil bence. Orda daha derin bir alt mana var! oda zannedersem su ;resim , imaj üzerine konusulan bir yer olmasi, esas o resmin konusu olani, esasi unutup baska seyler üzerine odaklanmak. cogu zaman es gecmek degerlendirmemek iste sig gelen sanirim bu
( ben öyle olduguna katilmiyorum). Ama suna inaniyorum iyi mimariyi olusturabilecek görsel egitime sahip mimarlar bu isin ifadesindede kendilerine has dilleri gelistirmekte cok zorlanmazlar. Kisacasi ben muhtesem resimlerdense vasat bir görselligi ama saglam bir mimarligi tercih ederim. bu forumda cok iyi görsellik vasat mimarlikla esit olmasi gereken durum budur.