Tek Mesaj Görüntüle
Eski 04-02-2003, 20:39   #19
Abdurrahman Hancı
Diyalog Konugu

Abdurrahman Hancı'in Avatar'ı

pulp

Yurtıdışı ile çalışmak benim için hiçbir zaman problem olmadı. Hakikaten ben bile şaşırdım bu işe. Beni olduğu gibi kabul ettiler ve çok iyi kabul ettiler. Ben evvela Nato'nun Genel Merkezi için gittim oraya ve Genel Merkez için dört sene çalıştım. Onun bir çok yerinde enteriorlarını ve mobilyalarını yaptım. Ondan sonra da altı sene özel olarak çalıştım. En son çalıştığım yerde atölye şefi oldum, az daha kalıyordum. Sonra dedim ki, yahu burada hep atölye şefil olarak mı kalacağım. İstemiyorum dedim ve memlekete döndüm ve çok da mutlu oldum. Onun için yabancı ülkede çalışmak konusunda, eğer yaptığınız şeye inanıyorsanız, güveniyorsanız hiç problem yok.

Orada bazı şeyler var ki, Mimarlar Odası hakkında bir arkadaş bir şey sormuştu. Ona şunu söylemek lazım. Fransa'da mimar binasının ömrünün sonuna kadar mimarıdır. Bittikten sonra dahi. Hiç bir çivi çakamazlar ona sormadan. O ölürse devlet o binaya bir mimar tahsis eder. Şimdi bizde böyle bir şey yok. Siz birşey yapıyorsunuz. Ertesi gün başkaları onun üzerine başka şeyler yapmaya başlıyor. Sizinle alakası olmayan bir bina ortaya çıkıyor. Mimarlar Odası'nın bunu muhakkak suretle çözmesi gerekir. Nitekim bu vardır ama hiç bir zaman tatbik edilememiştir.
Abdurrahman Hancı offline   Alıntı Yaparak Yanıtla