Tek Mesaj Görüntüle
Eski 04-02-2003, 20:18   #18
Abdurrahman Hancı
Diyalog Konugu

Abdurrahman Hancı'in Avatar'ı

blur

Dün mimara karşı Türk toplumunun müthiş saygısı vardı. "Mimar bey ne istiyorsa" diye bir laf vardı. Bugün o kalkmıştır tamamen. Bakıyorsunuz elinde bir dergi parçası, bir sayfasını koparmış. Geliyor "bunu istiyorum" diyor bir bayan. Veya bilmem ne mobilyası, uyar mı uymaz mı diye düşünmek yok. "Ben bunu istiyorum" diyor. Velhasıl bu çok acı bir şey. Saygı yok bir kere. Mimara karşı saygı bitti. Bu zenginliğin verdiği bir şey, tabii zenginlik Türkiye'de yok ama bazı kimselerde var. Onların bir nevi asaleti satın almaları.

Turgut Cansever ile bizim iki eserimiz oldu. Birinci eserimiz, Büyükada'da, Rıfat Yalman'a yaptığımız evdi. Bugün onun süresini söylesem aklınız durur. 2.5 katlı ev 3.5 ayda bitti. Rıfat Bey her sene Amerika'ya giderdi, geldiği gün anahtarı teslim ettik ve eviniz hazır buyrun dedik.

Ondan sonra da Anadolu Klubünü yaptık beraber. Bizim iki eserimiz vardır beraber yaptığımız. O benim sınıf arkadaşım tabii, çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Başka beraber çalışma fırsatımız olmadı.
Abdurrahman Hancı offline   Alıntı Yaparak Yanıtla