|
mer
Hayır. Genellikle hiç bir zaman danışılmıyor. Biraz evvel anlattığım gibi Divan Oteli'nde de danışılmadı. Vakko'da da danışılmadı. Vakko'nun da Divan Oteli'nin de 30 senelik mimarı idim fakat Vakko'dan da ayrıldım ne yazik ki. En sonunda dosttuk, çok dosttuk ama ona rağmen...
Şimdi Plaza Bar, Plaza Restoran, 29, hepsinin yıkılması çok acıdır çünkü çok güzellerdi ve insan genel olarak yaptığı işe çok bağlanıyor. İstiyorsunuz ki o devam etsin. Nitekim böyle bir bar Avrupa'da olsa bir elli sene devam eder. Bizde maalesef yok oldu gitti, üç beş sene de ortadan kalktı.
Şimdi biz böyle zengin bir ülke miyiz, neyiz? Hemen değiştirmek istiyoruz. Nitekim Divan Oteli'nde yeni müdür bey, pub'u illaki değiştirelim, gençlik böyle istiyor diye tutturdu. Yahu dedim, ben orayı zaten gençlik için yaptım, o zamanın gençliği böyle idi. Hala da buraya gelen o gençler, yani yaşlandılar ama gelmeye devam ediyorlar.
Onun için bu düşüncesiz hareketleri yapmamak lazım, en azından mimarından fikir almakta yarar var derim.
|