|
Mimarlar Odası tartışmaları Arkitera Forum'da aldı başını gidiyor. Hep bu konuda sessiz kalmayı yeğlediğim için bir yanlış anlamanın önüne geçme adına tartışmaların arasına girip kendi görüşümü belirtip çekilmem gerektiğini hissediyorum. Arkitera Forum'daki tüm görüşler (buna Arkitera Mimarlık Merkezi'nin ve ArkiteraForum'un yöneticileri de dahil) yazarlarına aittir: ne Arkitera Mimarlık Merkezi'nin ne başka bir kurumun ne de diğer üçüncü şahısların görüşleri değildir. Tartışmalarda yazılan kişisel görüşleri kurumların görüşü haline getirmemeye ve öyle algılamamaya dikkat edin lütfen.
Şahsen Mimarlar Odası tartışmalarında yazılanların hepsini okuduğumu söyleyemem, çünkü en temelinde mimarlık kültürü ve mimarlık mesleğinin ilerlemesi ve gelişmesi için artık Mimarlar Odası gibi bir kurumun gerekliliğine inanmadığımdan, bu kurumun daha iyi olması, yaptığı işler, yapması gerken işler vs. üzerine dönen bu kadar lafın da gerekli olduğuna inanmıyor; tam tersine tamamının büyük bir zaman kaybı olduğuna inanıyorum.
Ama bu konuda hala inançlı olanlar ve zamanı bol olanlar için kolay gelsin diyorum.
|