Merhaba,
Öncelikle aşağıdaki mesajımı dün ,ilgili konunun (
http://forum.arkitera.com/showthread...0166#post70166 ) olduğu sayfaya yazmıştım.Ama bir türlü ekleyemedi, ilgilizce uzun bir uyarı yazısı beliriyor ve yaklaşık 2 saniye sonra kayboluyordu nedenini anlayamadım.Mesajımı değiştirmeden tekrar gönderiyorum (Tabiki o mesajların uzantısı olarak değerlendirmek gerekecek) umarım bir sorun olmaz , mesaj oraya da taşınabilir. teşekkür ederim
"Benim için de ilginç bir tesadüf oldu başlıktaki konu, çok detaylı olmamakla beraber 2 gündür benzer araştırmalar içerisine ben de girdim.Ve gerek Autodesk'in sitesinde gerekse Sayısal Grafik'in sitelerinde proğram ücretleri hakkında bir açıklama yok (!) ya da ben o sayfalara erişemedim.Az da olsa tahmin de edebiliyorum nedenini
Bunun dışında Amazon.com da yaptığım araştırmalardan ilginç bir sonuca vardım AutoCad Lt 2007 yeni (new) ve sanırım ikinci el (used) (?) fiyatlarıyla karşılaştım.Tek kullanıcılı ürün fiyatı yaklaşık 800 $ görülüyor.
Şimdi burada birtakım sorular kendini beraberinde getiriyor;
* Amazon.com Türkiye'deki kullanıcılara satış yapıyor mu? (Bir aralar birtakım sorunlar vardı hatırlıyorum)
* AutoCad Lt 2007'yi Türkiye'de bu fiyatlara almak mümkün mü?
* Diyelim Amazon.com dan alabiliyoruz ve fiyatı da uygun, bu proğramı yurtdışından satın alıp getirme ve kullanma durumunun yasal ve yasal olmama durumları nedir ?(sonuçta ürün lisanslı ama bir yandan Türkiye temsilciliği,lisans verme durumları var.)
*Ve son olarak (zorlarsam çok soru var ama şimdilik
) ben yurtdışında mimarlık yapan birisi olsaydım ve orada lisanslı Autocad proğramı satın almış olsaydım, benim Türkiye'ye taşınmam dahilinde bu proğramı ülkemde sıkıntısız (lisans üzerine) kullanmam mümkün müdür ?
Şimdi sevgili asteria diyecek o kadar link verdik , "e shadow sorduğun soruların cevaplarını ilgili kişilere ulaşarak elde edebilirsin diye" ama sabırsız davrandım kusura bakmayın diyeceğim
(tabi yerseniz
)"
kolay gelsin.