Tek Mesaj Görüntüle
Eski 01-02-2003, 14:17   #22
el nino
Forum Üyesi

Exclamation holiganen raus hikayesi 32 kısım tekmili birden!

bu yeni bilgilerden sonra ali sami yen ile ilgili "fenerbahçe stadı" başlığında yer alan tartışmayı buraya aktarmayı uygun buldum. olay benim mesajım, blur'un cevabı, benim cevaba cevabımdan oluşuyor:
------------------------------------------------------------------------------------
el nino:
fenerbahçe stadı için önce keşki depremde yıkılsaydı belki burası bir park filan olurdu diye düşünüyordum. ama nerde... hayal bunlar. bırakırlar mı?hemen sağlamlaştırılır. bu ülkede bu futbol delirmesi oldukça bu kazuletlerden kurtulmak için en az bir 100 yıl lazım.

ben asıl ali sami yen'in yıkılıp aynı yere yeniden yapılacağını duyunca şok geçirmiştim. yav bu kadar değerli bir yerde doğru dürüst bir yatırım, fuar muar neyse birşey yapıp biraz da şu zavallı mecidiyeköye biraz yeşil alan bıraksanız? millet beylikdüzüne filan gidemiyor işte. yok. ille şehri holiganize edecekler. utandım gassaraylılığımdan. bıraktım da artık tutmuyorum. futbolunuzdan da tiksiniyorum. illallah.

bu stadyumların metro hatları üzerinde şehir dışında olması lazım aslında herkes biliyor. işte herşeyin başı makro plan. belediye de belediye olacak ki bu işleri yapsın.

neyse fener'de olan olmuş. ali sami yen'e bakmak lazım.
------------------------------------------------------------------------------------

blur:
Fuar mı??? Stadyum haftanın bir, en fazla iki günü kullanılan bir yer. Mecidiyeköy'de bir fuar alanını düşünemiyorum. !

Küçük bir not: Ali Sami Yen Stadı'nda sabahları koşmak mümkün bildiğim kadarıyla, İstanbul'un nerdeyse en az yeşile sahip bölgesi olan Mecidiyeköy'de böyle bir imkana sahip olduğunuzu düşünsenize

Ne yapılmalı bilemiyorum, herhalde dediğiniz gibi en üstten yeniden planlanmaya ihtiyacımız var...

el nino: magalaklar out enteller in!
fuar tabi. ama mesela iş makinaları fuarı değil. kitap fuarı, sanat manat, hediyelik eşya cart curt gibi konularda uzmanlaşabilir. çokkatlı yürüyen merdivenli olabilir. altındaki bilmemkaç katlı otoparktan başka metro ile ulaşılabilir. servis için de gerekli yer ayrılabilir.

fuar çevreye canlılık getirir. sokak hareketliliğini destekler. bu tür uzmanlık gerektirmeyen konular için de 2-3 saat yol yapmak gerekince sönük geçiyor fuarlar. istanbul bir fuarlar kenti olabilecek potansiyele sahip.

stadyum da haftada 2 gün kullanıldığı için merkezde olmamalı zaten. gündüz ölü, gece korkunç alanlar oluyor çevresi. holiganlar gelince de çoluk çoçuk kaçışıyor. halbuki kentdışında kimseyi ürkütmeden rahat rahat azabilirler.

bence koşmak zaten amele bir spor. stadyumda koşmak için forrest gump filan olmak lazım. ağaçlar arasında koşmak daha hoş olmaz mı? hiç değilse biraz manzara filan olur. kuşlar sincaplar filan. mesela central parktaki gibi bir yandan rollerblade yapanlar.

benim hayal ettiğim mecidiyeköy daha canlı, yaşayan, medeni, güvenli ve eğlenceli bir yer. sürekli birbirine saldırıp yerlere tüküren magalaklar tarafından ezilmeyen, kirletilmeyen daha "avrupayi" bir çevre.

umarım bu tartışma burada biraz yankı bulur. göründüğü kadarıyla büyük koalisyon projesi yatmış, tekrar kanadalıların pahalı projesine dönülmüş. ikisi de viyadüğe yapışmış azmanlar olarak duruyorlar zaten. merak ediyorum gerçekten bu projeyi destekleyen çıkıyor mu?

fuar konusu da bence tartışmaya değer. bence asıl önemli olan mecidiyeköy'e biraz yeşil alan kazandırmayı finanse etmek. likör fabrikasının yerine alışveriş merkezi yapmak bence bir felaket değil. ama stadyumu yıkıp aynı yerde yeniden yapmak bence gerçekten akıllara zarar bir yaklaşım.

ben kendi adıma yapı fuarı gibi uzmanlaşmış bir fuar için beylikdüzü'ne rahatlıkla gidebiliyorum. ama kitlesel olaylar için kent içi bir fuar yapmak doğru bir yaklaşım bence. bildiğim kadarıyla eski tepebaşı tüyap şimdi tv stüdyosu oluyor. tüyap gibi iyi bir fuar organizasyonu firması da bence bu fikri destekleyebilir.

istanbul da gerçekten bir fuarlar kenti olabilecek potansiyele sahip. beylkdüzünde sanayi/uzmanlık fuarları, cnr'da ihracata yönelik konular vb, mecidiyeköy'de metronun yanıbaşında da kitap/hediyelik eşya/sanat vb gibi popüler fuarlar yapılan bir merkez.

ali sami yen için ise eminim metro yakınlarında daha uygun fiyatlı bir arazi bulunabilir. mesela yenibosna filan gibi bir yerlerde.

yeni görüşler bekliyorum...
el nino offline   Alıntı Yaparak Yanıtla