Alıntı:
Orijinal metin sacha tarafından gönderilmiş
İlginize teşekkür ediyorum. Apartmandaki üst daireye yeni pencere açılmış ama izinlimi olduğunu bilmiyorum fakat müşterim kendide istiyor bu pencereyi. Başka arkadaşlara da danıştım. artık evde boya yapmak için bile belediyeden ruhsat almak gerektiğini söylüyorlar. aksi takdirde ciddi ceza kesiliyormuş. yada ilgili yerlere rüşvet vererek izinsiz yapabilirsin diyorlar. epey kararsız kaldım bu konuda. ben başka bir şehirde kayıtlıyım mimarlar odasına. acaba ruhsat için istanbula kaydırmam gerekirmi? tabiki şirketim de başka şehirde... 
|
Merhaba,üst dairedeki pencerenin izinli olup olmadığını ev sahiplerinden yada belediyeden öğrenebilirsin.Dış cephedeki değişiklik içinde tadilat projesi gerekiyor.Bu konuda ciddi ceza kesildiğini bende duydum.Eğer bir başka şehirde mimarlar odasına kayıtlıysan projeye imza atıp istanbul şubede onaylatabilirsin fakat denetimini üstlenmek istiyorsan istanbuldan bir mimar ile anlaşman gerekir.Şirketin başka şehirde olduğuna göre tek bir işi için kaydını aldırmanı tavsiye etmem.İstanbuldan bir mimara fenni mesuliyeti verebilirsin.Aksi taktirde kaydını İstanbul a aldırman gerekiyor.
Kolaylıklar..