İşi uzmanları yapmıyor
Restorasyon ihalaleleri hangi firmalar arasında paylaşıldığını bulmak hiç de zor olmasa gerek ( bu firmaların bazılarının uygulamalarıda inanılmaz hatalar var )
Bu tip ihalalelerde şartlara baktığınızda bir kaç kemikleşmiş firmalardan başkası giremiyor. Öyleki bu firmalar kendi aralarında (bilinçlimi yoksa bilinçsizmi bilmiyorum ama ) bölgelere ayrılmış durumdalar. Hal böyle olunca yapılan işlerin doğruluğu da ayrı bir tartışma konusu.Bu işte uzmanlaşmış kişiler iş yapamıyor.
Şunuda eklemeden geçmek istemiyorum. Bu tip ihalalelerde siyasi bir takım oyunlar dönüdüğüne inanıyorum.
Yaşanan bir örnek; Bir restorasyon projesine, proje müellifi olmuşum, iş ihale edilmiş işe başlamışlar ama benim haberim yok.Birde benden rapor iseyeceklermiş işin doğru yapılıp yapılmadığına dair... ( işin en ilginç yanı internette, yerel basında yada başka bir yerde de ihale olduğuna dair bir bilgi ve duyuru da yok.) Benim haberimde kuruldan bir arkadaş arayınca oldu. traji komik bir durum ama yaşayarak öğreniyoruz maalesef..
Saygılarımla;
|