Tek Mesaj Görüntüle
Eski 26-01-2007, 21:14   #15
gün
Forum Üyesi

gün'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin phin tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Küçük büyük büyük ihale konusunu açıklayamamış olmalıyım.
Büyük ihaleler için belge biriktirmek adına, zararına olsa da birçok küçük ihale alınıyor demek istedim.
Atıyorum 100.000 YTL lik bir ihale benim için büyük ama 10.000.0000 bir ihale için ufak bir rakam. Büyük iş için eblge toplamak adına, 100.000 YTL lik işlere 40.000 YTL teklif vererek alıyorlar.
Diploma bulmak kolaydır, diploma sahibinin haberi bile olmayabilir Bir aylı ksigorta bedeli yatırmakla diğer konu da çözülür.

Bu durumların karşısına geçmek için alınan önlemler genelde, bu sisteme alışmış firmaları engellemiyor. Kısa sürede yeni çözümler buluyorlar. Sadece yeni firmalar ihaleye giremez oluyor.

Doğrusu ne olmalı derseniz; bilmiyorum- ben daha eğrisini bile tam anlayamadım.
Dediğim gibi, restorasyon ihaleleri kanun kapsamı dışında. Dolayısıyla Vakıfların ya da Kültür Bakanlığı'nın mevzuatı çerçevesinde yapılıyor. Denetleme şansı yok.

Diğer yapım ihalelerinde ise bahsettiğiniz uyanıklıkları yapmaya imkan yok. Yani, 100 lük ihaleye 40 para teklif verme dönemi 2886 zamanında kaldı. Karneler kaldırıldı. Kırım dönemi bitti. Artık daha mantıklı (her ne kadar yeterli olmasa da) bir sistem var. İdareler aşırı düşük sorgulaması yapmak ve istekliler eğer teklifleri aşırı düşükse bunun sebebini ispatlamak zorunda. Söylediğiniz gibi diploma bulunur bir aylık sigorta yatırılır olay çözülür dönemi geride kaldı. Eğer teknik personel isteniyorsa bu işletmenin bünyesinde olacak. Çünkü bu insanlar yapıyı yürütecekler, denetleyecekler, imza atacaklar ve sorumlu kişiler olacaklar. Yani idarenin denetiminde olacaklar. Eğer şartları karşılayamıyorlarsa sözleşmenin feshedilmesi isteklinin ihalelerden yasaklanması söz konusu.

Her şey güllük gülüstanlık olmasa da işler eskiye göre daha iyi.

Restorasyon ihaleleleri konusu ise bence çok önemli ve maalesef bu ilerlemeyi sağlayamamış bir konu gibi. Umarım bir gün, Avrupa nasihat etmeden ya da zorlamadan bu tür sistemleri kendi inisiyatifimizle çözeriz, geliştiririz.
gün offline   Alıntı Yaparak Yanıtla