|
Tasarım 3dsmax vray photoshop dörtlemesi...
Bir çalışmamı yolluyorum
eskiden yapmış olduğum bir konut denememin eskizini buldum.işlerden boş vakit bulup bir çalışma yapayım dedim.
camera match komutu çok işime yaradı bu çalışmada
eskiden gereksiz yere manuel bindirmeler yapıyordum çok uzun sürüyordu.camera match ( bkz. help menu / user reference ) hem çok kolay bir komut hem de çok etkili yine de biraz perspektif hatam mevcut farkındayım ama sonuçta bir deneme sadece...( benim için önemli olan zaten projenin kendini anlatabilirliği yoksa görselleştirmede belli bir son yok, bir çok üstad bu üst sınırları zorlamakta ellerine sağlık hepsinin )
modellemeyi autocad de yaptım
max e import layıp arka resim olarak bindirme yapacağım resmi ekledim. Soldaki kırmızı binanın ayrıtlarını röper alıp camera match uyguladım, kameramı oluşturdum.
ışık olarak sahneme target direct koydum ışık değerleri multiplier 1,2 ,vray shadow açık target binamın tam merkezinde directional parametreler olabildiğince büyük ve rectangle.
malzemlerin bir çoğu ( camlar, parlayan çıkma hacimler) vray mat.
anti-aliasing filtresi mitchell- netravalli. GI açık ve değerler default ayarlarda, current preset medium değerde.Vray de enviroment açık, fotoğraftaki ortam ışığına benzer renkte 0,4 değerinde.
Bu ayarlardan sonra region render alıp tga olarak kayıt ettim. Tga kayıtlı dosya sayesinde arka planın alphasınıda elde etmiş oldum.( seçim ve silme işleminde kolaylık sağlıyor)
en son kısım photoshop...resmimle aynı çözünürlükte aldığım region render ı ana resmimin üzerine bindirip gerekli silmeleri yaptım...
umarım faydalı olmuştur...herkese iyi çalışmalar
|