Alıntı:
Orijinal metin cbekleyen tarafından gönderilmiş
Bu meslekten olmayan Müteaahitlerin uygulama sonuçları,
1999 yılı 17 Ağustos marmara büyük depremin de su yüzüne çıkmıştır.
|
Bu konuda size katılmıyorum.O zaman da projeleri mimarlar ve mühendisler hazırlamıştı.Müteahhit proje hazırlamıyor, ucuz hazırlayan birine hazırlatıp, imza için para ödüyor.İmzasını satan mimar ve mühendis olduğu sürece bu türlü olayların önüne geçilemez.Müteahhitleri suçlamak da bana göre çok anlamsız çünkü onun amacı kâr sağlamak, mimari yada strüktürel kaygılar taşımayan biri.Bir de onun gibi olan mühendis,mimarlar oldukça da bu sistem bu şekilde yürür.
Alıntı:
İlgili yasasının çıkarılarak meslekten olmayan kişi ve tüzel kişiliklerin faaliyetlerine son verilmelidir bunun için de çaba gösterelim, Olmaz mı?
|
Bu da çözüm değil çünkü aşılması çok kolay.Şuan meslek lisansı olmayan biri inşaat taahhüt firması açabilyor.Kanun geldi diyelim, bu sefer bu şahıs bir mimar yada mühendis adına şirketi açar, aylık bir bedeli ile diplomasını kiralar.Aynı eczanelerde olduğu gibi.
Alıntı:
Meslek odalarımızın bu doğrultu da çabası varmıdır?
|
Odalar bu konuda ne yapabilir bilmiyorum çünkü etik değerlerden yoksun olan meslektaşlarımız olduğu sürece onlarında eli kolu bağlı kalıyor.