Tek Mesaj Görüntüle
Eski 27-12-2006, 20:18   #29
caglin
Forum Üyesi

caglin'in Avatar'ı

Ben 6 sene kadar Kadıköy Kuşdilin de oturdum. Yani evim salı pazarına çok yakındı. Salı ve cuma günleri yolda yürüyemeyecek duruma geliyorduk. Pazar içi ve etrafı yoğun trafik ve arbede günü gibi, insanlar birbirlerinin üstüne çıkmaktan kendilerini alamıyordu. Alanın büyük ve geniş olması güzel, fakat çarpık ve düzensiz kurulan pazar cehennem gibi, insana hayatı dar ediyordu.. Bir süre sonra pazarın kalkacağını ve sabit bir alışveriş merkezi kurulacağını öğrendim. Şimdide görüyorum ki büyük ve hoş bir bina yapacaklarmış. Ancak ben artık çok katlı bina ve trafiği önlemek adına yapılan yol yapımı çalışmalarına pek taraftar değilim. Evet İstanbul büyük bir şehir ve çok kalabalık ama yeşil alanımız nerdeyse yok denebilecek kadar azaldı. Yakında nefes alamayacak duruma gelicez. Artık bir faydası yok biliyorum. Olsada baş edemeyeceğimiz durumlara gelicez. Zaten etrafta ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz kadar dükkan,market,mağaza..vs. var. Pazarlarda satılan bir ürünün fiyatı, (orjinal mağzalardan bahsetmiyorum) dükkan vs. gibi yerlerde hemen hemen aynı. Söylemek istediğim şey; koskocaman bir alan var elimizde ve bence alışveriş yapabileceğimiz bir beton yığınına daha değilde biraz ağaca ihtiyacımız var..

caglin..
caglin offline   Alıntı Yaparak Yanıtla