Alıntı:
Orijinal metin ing-arc-see tarafından gönderilmiş
ya fazla abartmiyormusunuz? bi insan yardim istiyor ve siz hemen gramatica hatalarindan dolayi hemen bozuyorsunuz o insani, cok ince bi detay, o msj i okuyan kisi ne demek istenildigini anladiktan sonra bence hic sorun yok, ne yani foruma birsey yazmadan once gidip turkce gramatica derslerimi almamiz gerekiyor. yani bole elestirileri gorunce birsey yazmaktan korkar oldum.
simdi benim ilk cumlemdeki abartmiyormusunuz'daki musunuz'udami ayri yazmam gerekiyordu?
biri beni bu konuda aydinlatsinda, bi daha bu konuda hata yapmim, elestirilere maruz kalirim alimAllah.
|
Sayın
ing-arc-see ,
İnanın fazla abartmıyoruz, sadece daha iyi güzel bir ortam için bir takım kurallara uymayı talep ediyoruz.Bu kurallar karşılıklı paylaşım içerisinde bulunan tüm kullanıcı kişiler arasında 'saygı' olgusunu güçlü tutan şeyler. Amaç kimseyi bozmak değil , herkesin iyiliği için istenen bir taleptir.Mesela neden siz yazınızda
Türkçe karakter kullanmadınız ?
İşe Türkçe karakter kullanarak başlayabilirsiniz, gerisi kendiliğinden gelecektir inanın.
Alıntı:
Orijinal metin cem ulupinar tarafından gönderilmiş
Biri soruma yanıt wersin lutfen.
|
Sayın
cem ulupinar,
'V' harfi yerine 'w' kullandığınız müddetçe bu forumda bilinçli,çevresine saygılı,kurallara uyan ve güzelim dilimiz 'Türkçe'yi korumak adına mücadele eden kullanıcılardan herhangi bir yardım göremeyeceğinizi bilmenizi istiyorum.
Alıntı:
Orijinal metin ing-arc-see tarafından gönderilmiş
toplumdaki en us duzey egitimi almis bireyleri ve toplumu yoneten kisiler dikkat etmeye basladiktan sonra soz bende bu konuyu dusunecem...
|
Gelecek bizler oluduğumuz için bence kimseyi baz almadan ,onların düzeltmelerini beklemeden elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekir.'Bize gelene kadar' mantığı yanlıştır.
Alıntı:
Orijinal metin abdullahbattal tarafından gönderilmiş
sevgili gün her konuya dahil olma isteğiniz ve sürekli eleştiren (yerli-yer siz ) bir insan olmanız aklımda size dair farklı imajlar oluşturdu,yanlış anlamayın ama admin olma isteğinizi böyle faal (gözükerek) yapmaktan ziyade bu işin ilgililerine bildirmeniz daha ehli akıl değilmi?
|
Sayın
abdullahbattal,
Eleştiri insanın doğasında olan birşey ,dozu ve ifade şekilleri kişiden kişiye değişebilir.Sayın gün'ün bütün mesajlarını takip etme, okuma imkanım olamasa da yerli-yersiz eleştiri yaptığına pek şahit olmadım.Genelde kendine göre olan düşünceleri yine kendilerine özgü bir üslubta dile getirir,hepimizin kendini ifade edişi farklı olabilir.
Üzerinde konuştuğumuz konu hakkında ilgililere bildirmek te bir çabadır. Ama burayı kullanan bizler olduğumuza göre,
nasıl çevremizi temiz kullanmaya özen gösteriyor, yerlere çöp atmıyorsak aynı bilinçle Arkitera Forumu'nun daha temiz kalmasına hep birlikte özen göstersek diyorum.
Hiç fena olmaz değil mi?