Sayın Ömer Yılmaz
Hayrola bu alınganlığınız da nereden kaynaklanıyor, tam anlayamadım?
Yoksa planı siz mi hazırladınız?
Bakın, at nalı kadar yazılmış olan alıntıda
altı çizili,
italik ve
bold olan cümle ne anlatıyor;...
Bünyesinde konunun uzmanlarının olduğu kurumlara bile danışılmayan bir planlama süreci...
(
Sonradan ek: konunu yeri "Mimarlık" bölümünden "Kent ve Çevre" bölümüne kaydırılınca arkitera anasayfadan da kalkmış oluyor değil mi? Underground kamuoyu ile paylaşılmış oluyor böylece...

)
Hem, ben bu aşağıda yazdıklarınızdan dolayı size
"kıvırtıyorsunuz" diyor muyum?
"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI VE İMP YETKİLİLERİ TARAFINDAN, MESLEK ODALARININ DA BU PLANIN KATILIMCILARINDAN OLDUĞU BİÇİMİNDE SÜRDÜRÜLEN YANILTICI PROPAGANDA ÇALIŞMALARINA, KATILIM, BİLGİLENDİRME VE ŞEFFAFLIK KONUSUNDAKİ REKLAM AMAÇLI GERÇEK DIŞI AÇIKLAMALARINA KARŞIN,
PLANIN HAZIRLANMA SÜRECİ BOYUNCA TMMOB’YE BAĞLI MESLEK ODALARININ GÖRÜŞ VE KATKILARININ ALINMASI SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR. KATILIMCILIK VE ŞEFFAFLIK MASKESİYLE PAZARLANMAYA ÇALIŞILAN 1/100 000 ÖLÇEKLİ İSTANBUL İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI, TEKNİK OLARAK YETERLİ OLMAYAN, PLANLAMA CİDDİYETİYLE HİÇ BAĞDAŞMAYAN, CİDDİ SAKINCALAR İÇEREN, KENTE İNSAN ÖNCELİKLİ DEĞİL, RANT VE PAZARLAMA ÖNCELİKLİ BAKAN BİR YAKLAŞIMIN ÜRÜNÜDÜR. UYGULANDIĞI TAKDİRDE, İSTANBUL’UN SORUNLARINI ÇÖZMEK BİR YANA, GELİŞİMİNİ BUGÜNKÜNDEN DE DAHA TEHLİKELİ BOYUTLARA SÜRÜKLEYECEK, KENTİN TARİHİ VE DOĞAL DEĞERLERİNDE GERİ DÖNÜLMEZ TAHRİBATLAR YARATACAKTIR."
Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş
Tartışmalara katılınca planın katılımcılarından mı olunuyor? Şaka yapıyorsunuz herhalde !
Eğer yanlış hatırlamıyorsam Ahmet Turgut, "biz de bu planın oluşturulmasında katkı koyanlardanız" cümlesini kurdu, itiraz gelirse deşifreden bakarız. Bu sözünü "planı hazırlayanlar bizim üyeleriniz" diye de açıkladı. Aynı şey MO için de geçerli olmuyor mu?
Ayrıca bambaşka bir şey söyleyeyim size MO mimarları ne kadar temsil ediyor? Bu odanın beni temsil ettiğini düşünmüyorum ve konuştukça yüzlerce kişinin benimle aynı görüşte olduğunu görüyorum. En son seçimde kullanılan oy toplam oyların %5'i bile değildi. Yanılıyorsam lütfen düzeltin. (Seçim sonuçları odanın sayfasından kolay ulaşılır bir şekilde izlenemediği için hemen kaynak gösteremiyorum size. Neyse MO seçimleri ve MO ile ilgili bir dosya hazırlıyorum, böyle bir sorun kalmayacak 1-2 ay içinde...) Bu %5'lik oy ile mimarları ne kadar temsil edebiliyor o da başka bir sorun...
Bu tereddütlerinizi açarsanız devam edecek toplantılarda sizin gibi tereddütleri olan izleyicileri kazanmak için tedbir alırız. Ama ben sizin bu cümlelerinizi içten bulmadığımı da eklemeliyim. Pek çok toplantımızda sizi gördük. Bu defa mı ciddi, samimi ve dürüst bulmadınız bizi? Açıklamanız çok yetersiz bana kalırsa... Neyse okuyanlar karar verir nasılsa..
İtiraz metni ile ilgili dikkatli okuyan birisi çok hata bulabilir. Daha dikkatli, daha iyi çalışılmış bir metin ile kamuoyu karşısına çıkılmalıydı. Son derece zayıf bulduğumu yineliyorum.
|