Alıntı:
Orijinal metin elips tarafından gönderilmiş
RedRapsody 'e katılıyorum.. neden Foster da öyle bir kubbe yerine dalgalı bir kubbe yapmamış oraya.. geleneksel formun sadece malzemesel yorumunu yaparak bina ile bütünleşmiş.
önceden eklediğim fotoğraflarımda hissettiğim ürperti de bu yüzdendi. üstünüze birşeyler geliyor.. ama nasıl geliyor belli değil. sonuçta şeffaflığına, modern malzeme oluşuna, yüksekliğine, geçit örtü işlevine sanırım kimsenin sözü olmayacaktır.
sadece modern olması için dalga formu verilmesi mi gerekirdi? daha yalın yataylıkta gelişen, hareketlenen bir biçim uyumuna gidilebilirdi.. sorun biçimsellik. biçimselliğin o çevre içine olan uyumu ve onunla birlikte yaşayabilmesi..
çoğu uygulamaların sonucu da bu olmalı sanki.
oransallıkla çevrenin içine nüfuz etmiş biçimsellik...
|
Ben bu çeşit bir yorumu anlamadım. Projeyi yapan kişi biz değiliz. Müellif biz değiliz. Neden öyle yapmış da böyle yapmamış, neden böyle yorumlamış da şöyle yorumlamamış. Böyle şey olur mu? Müellifin yorumu bu, kafasındaki düşünce bu. Hepimiz farklı düşünürdük buradaki sorunu çözerken. Hepimizin çözümü farklı olurdu. Foster neden öyle yapmış? Yapmışsa yapmış, ben Foster gibi düşünmek zorunda değilim ki! Ben Foster'ın kubbesini camdan değil de taştan yapsaydım yaptığım yanlış mı olacaktı? Yoksa benim yorumum mu olacaktı? Eğer o saçaktan yararlanan kişiler durumdan memnunsa proje başarılıdır bence...