"mimar mı olsam iç mimar mı?" sorusu bana "avukat mı olsam doktor mu?" sorusu kadar alakasız geldi. Şimdi bunu okuyanlar bana senin dediğinin ne alakası var dicekler biliyorum. Şöyle açıklıyayım; Şuan Türkiyede mimarlığa girenlerin %90 ı PUANI orayı tuttuğu için gidiyor puanı biraz daha düşük olanlar ya da EA mezunu olanlar da içmimarlığa(YETENEK SINAVIYLA İÇMİMARLIĞA GİRENLER VE %10 LUK BIRAKTIĞIM DİLİM LÜTFEN ÜZERİNE ALINMASIN)... İŞTE ALAKASIZLIK BURDA BAŞLIYOR...ÇOĞU LİSE ÖĞRENCİSİ İSTİYEREK BU BÖLÜMLERE GELMİYOR TABİ GİRDİKTEN SONRA ŞÖYLE BİR SARSILIYORLAR...Çünkü mimarlık ve iç mimarlık (bence ikisininde hem kültür hem yetenek sınavıyla öğrenci alması gerekir) yetenek ve özveri gerektiren bir meslek...MİMAR YA DA İÇMİMAR OLMAK İSTİYORSANIZ ANLATICAKLARIMA KATLANMAK ZORUNDA KALICAKSINIZ:
Gecelerce proje çiziceksiniz sonra yanlışlıkla kahveniz üzerine dökülücek, ya da ULVİ HOCANIZ alacak eline kırmızı plot kalemini acımadan prjenin üzerinde yanlışlarınızı göstericek

(başta suratınız mosmor olacak sonra hissizleşiceksiniz) sırt ağrılarına katlanmak zorunda kalıcaksınız, uykusuz geçirdiğiniz geceler sonunda halisilasyonlar görmeye başlıcaksınız (ki genelde hocaları öldürdüğünüzü görüceksiniz), yemek yemeyi unutucaksınız....
EĞER BUNLARA VE ŞİMDİ AKLIMA GELMEYEN DAHA FAZLASINA KATLANABİLECEK GÜCÜNÜZ VARSA (İYİ BİR) MİMAR YA DA İÇMİMAR OLABİLMEK İÇİN İLK ADIMI GEÇTİNİZ SAYILIR...
Gelelim "İÇ MİMAR MI MİMAR MI OLSAM" (alakasız) sorusuna BENCE öss puanıyla giricekseniz MİMARLIĞA gidin. Çünkü mimarlık bölümünde ağırlıklı teknik çizim görüyorsunuz YANİ size "Bir banyonun iç görünüşünü çift kaçışlı perspektifle çizin demiyolar" (ama eğer bunu yapabilen bir mimarsanız sizi alkışlarım ki bunu yapamayan bir içmimarsanız hayretle bakarım!!) Şimdide kulağıma şöyle bir cümle geldi "AMA BUNU BİLGİSAYARDA KOLAYLIKLA YAPABİLİRİM" evet sevgili içmimarlar bunu bilgisayarda KOLAYLIKLA yapabilirsiniz...çünkü KOLAYLIKLA YAPILABİLEN herşeyi HERKES yapar... İŞTE VURGULAMAK İSTEDİĞİM BU "HERKES GİBİ" bir mimar ya da içmimar olucaksanız BAŞKA MESLEK SEÇİN!!!
İçmimarlığa yetenek sınavıyla girmek isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ettiğim üniversite "MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİDİR" (ben bir yılımı özel bir üniversitede -burslu- okuyarak heba ettim diğer devlet üniversitelerine dil uzatmak için söylemiyorum)
Ayrıca arkadaşlar YETENEK SINAVLARI için İSTANBUL da bildiğim çoook iyi kurslar var... Bilgi almak isteyenler
acar_didem@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz