|
Konuyu açalı uzun zaman olmuş ama tartışma başka bir yöne kaymış anlamından çıkmış
sevigili arkadaşlar
elbetteki insan sağlığı işin en önemli kısmı ve ben konu başlığını açmadan önce bu konuda araştırma yaptım hatta verdiğim linklerde de buna değindim, hiç mi incelemediniz anlamadım.
işin sağlık boyutunu adamlar aşmış, (sanırım beni yanlış anlıyorsunuz ve bu sığ sözcüğünüzde hiç hoşuma gitmedi lütfen daha dikkatli olun) vediğim linkleri takip ederseniz işin sağlık kısmına gerekli makamlardan gayet güzel çözümler bulunduğunu göreceksiniz
şimdi ben tutupta uzman olmadığım bir konuda; bu karar yanlıştır baz istasyonların insan üzerinde şu şu etkileri vardır diyemem dimi
( işte sığlık tamda bu olurdu ozaman)
sağlık elbette ilk sorun ama bunun cevabını verecek kişi ben değilim sanıyorum (bu sığ sözcüğünü kullanan arkadaşım da veremez kanımca)
işi sağlık, fizik, radyo sistemlem üzerine eğil insanlara bırakmak daha doğru (umarım anlatabiliyorumdur) adam ben falanca frekansın altında yayın yapıyorum deyip çıkıyor işin içinden ama sağlık sorunları gene ortada var, yetkililer ne yapıyor hemen o falanca frekansı ölçüyorlar ve doğru altında diyorlar, YANİ YAPACAK BİŞEY YOK, e iyide bu adamın ailesinden 3 kişi kanser oldu... kim verecek bunun cevabını (CİVİC Mİ? - YOKSA BEN Mİ) hayır biz veremeyiz.
ama biz birşeyin cevabını verebiliriz söz konusu olan bir din değildir, bir kültürdür ( benim mahallemde kiliseyede baz istasyonu taksalar aynı tepkiyi gösteririrm) lütfen konuyu din değil kültür istismarı olarak görelim, kaldıki civic arkadaşımın da bildiği gibi bir binanın her balkonuna çamaşır asılamıyorsa, o binanın hertarafına tabela, reklam, kima, baz istasyonu vb de koyamazsınız, koymamalısız böyle bişey olamaz, eğer siz bunu anlayamıyorsanız ben daha nasıl anlatayım,
bu adamlar insan sağlığını gerekçe olarak görmüyorlar yapılacak bişey yok, ama biz bişeylr yapabiliriz ve bu insan sağlığı gerekçelerinin çözemediği konuyu mimari alanda da çözecek, yanlış biryerde yapılmamışki neresinden bakarsan bak her yeri eğri, sağlık sorununa bir gerekçe bir çözüm bulabilirler çünkü inanın bana insan sağlığını istismar etmek çok daha kolay,
adam teknolojinin çerçevesinde ölçebildiği tespit edebildiği radyo frekanslarının sınırlarına bakıyor, ya ölçemediği bilmediği şeyler varsa... e herşey normal de peki bu insanlar niye hasta... bunun cevabını kendi üstlerinden atıyorlar ve bizim suçumuz değil deyi veriyorlar
(CİVİC verdiğim linklere bak lütfen)
ama bizim öne süreceğimiz problemlere bir gerekçe gösteremezler olsa olsa... falanca mevkideki insanların görev istismarı ile sorunlarını çözebilirler...
burda çok ciddi bir kültür istismarı sözkonusudur 1
burda insanların toplu halde bulunduğu bir alan sözkonusudur 2
burda kent görüntüsüne hiç uymayan uymayan bir görüntü sözkonusudur 3
bir kültür yapısı ile bir yaşam mekanı / yapısı arasında çok fazla fark vardır. birinde bazı şeyleri kabul edebilirsiniz- hatta içinde yaşayan insanlar para için bunu çevresindekilerini düşünmeden de kabul ediyorlar- ama diğerinde bunu kabul edemezsiniz kamusal bir alanda yapabileceğiniz şeylerin bir sınırı vardır ve bu yapılan şey bu sınırları benim kanımca aşmıştır.
insanların inançlarına saygı duymak işte işin içine din burada girmektedir. bu saygısızlıktır birisinin ibadethanesini kirletmek cami duvarına işemektir bunun başka açıklaması yoktur.
en cahil insanın bile aklında böyle bir kültür yapısı resmi yoktur. kimse cami çizerken minaresinin yanına bir kare çizip bu da baz istasyonu demez.
sizi bilmiyorum ama ben bu görüntüden hoşlanmıyorum
ben bu kadar kültürsüz emaresiz bir saygısız icraatlardan hoşlanmıyorum
insana bukadar saygısızlığı kendi halkının sağlığına duyulan düşüncesizliği vurdum duymazlığı çekemiyorum
ben ne anlatmaya çalışıyorum konu nerelere gidiyor... bön bön birbirimize laf atacağımıza fikir üretmek daha doğru olmazmı.
birbirimizi kınayacağımıza bunu yapanları kınasak daha doğru olmazmı...
hepinizi seviyorum...
sağlıcakla kalın.
En son nihat tarafından düzenlendi : 02-12-2006 17:56.
|