Tek Mesaj Görüntüle
Eski 01-12-2006, 15:11   #32
phin
Yönetici

phin'in Avatar'ı

rica

Alıntı:
Orijinal metin ural tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ben bir mimar deyilim ama bu işlerle uğraşıyorum orta okul mezunuyum kusuruma bakmayın bazı kelimeleri yanlış yazabilirim bir kelimeya takılmış gidiyorsunuz dikkatimi çekti oysa sizler bu binayı nasıl yıkılmadan kurtarabiliriz i tartışmalıydınız ne yazıkki tarihimizi kültürümüzü yıkıp yakarak yok ediyoruz sonra kendimizi kandırarak betonermeyi ahşapla veya benzeri şeylerle kaplayıp bak ne güzel yaptık diyoruz insanları ve kendimizi kandırmaktan başka bir şey yapmıyoruz aklıma mimar bir büyümüzün lafı geldi taş duvar ustası taşları çok kötü döşemiş bunu gören mal sahibi kızdı bune efendi birde mimarım diyorsun nedir bu oda hazır cevap ne yapsın ustayıda zor durumda bırakmak istemiyor ustadım doktorun hatasını toprak mimarın hatasını yaprak kapatır buralara sarmaşık dikeriz kapanır demişti evet kısaca yıkmak çözüm olmamalı nasıl kurtarılabilir ona bakmalı bizim burada yıkım kararı olan ahşap konağı kurtara bileçeğimi söylediğimde bana güldüler olmaz dediler ben yapabilirim dedim ve yaptım şimdi onlar sahiplendiler bak nasıl yaptık diye olsun benim derdim geleçek nesillere kurtara bildiğim kadarını teslim etmekti biz den sonra gelenler bu binayı ele aldıklarında betonla karşılaşmasınlar bizim gördüklerimizi görsünler ahşap karkasın arasında yutong veya tuğla görmesimi yoksa tabi yörelere göre deyişir kerpiçimi ben kerpiç vardı kerpiç yaptım ve dediğim gibi başara bildiğim kadarını başardım evet röleve veya rölöve anlam aynı sayılır ona takılmayın tarihimizi kültürümüzü yıkılmaktan yakılmaktan yağmalanmaktan kurtaralım olsun. hepinizden özür dileyerek aflarınıza sığınıyorum sakaryadan ural
Ayasofyanın eleştirilerine katılıyorum.

İyiniyetli yaklaşımızı takdir ediyorum. Ancak noktalama işaretleri olmadığı için yazınızı tam olarak anlayamadım.