Tek Mesaj Görüntüle
Eski 01-12-2006, 00:16   #28
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Alıntı:
Orijinal metin ural tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ben bir mimar deyilim ama bu işlerle uğraşıyorum orta okul mezunuyum kusuruma bakmayın bazı kelimeleri yanlış yazabilirim bir kelimeya takılmış gidiyorsunuz dikkatimi çekti oysa sizler bu binayı nasıl yıkılmadan kurtarabiliriz i tartışmalıydınız
Efendim

"bir kelimeye takmış" gitmiyoruz düzgün yazı yazmaya yazdırmaya ve Türkçe'yi düzgün kullanmaya çalışıyoruz.

Bu durumu takdir etmenizi ve uymanızı bekleriz. Arkitera mimar olan olmayan herkes yorumuyle katılabilir gurur duyarız.

Diğer yönden bir binanın kurtulması için mimarlar kadar çok çalışan var mıdır bilemeyeceğim. Seda Öztek'in veya diğer örneklerin gösterdiği de bu.

Bir binanın yok olmaması için maddi durumu yeterli olmayan mal sahiplerine rölöve'lerinin çıkartılması ve onarımının yapılması için (en azından ayakta durması için) geri ödemesiz krediler de veriliyor. Yeter ki başvuru yapılsın. Adalarda bazı evler bundan yararlandılar.

Üniversitelerin koruma ve rstorasyın kürsüleri bu konularda çalışan akademik çalışmalar yapıp gerektiğinde sahaya inen kişilerle dolu.

Son 20 yılda korumacılık kavramında gelişmeler çok olumlu. Ama yeterlidir diyemiyoruz. Bu paltformda bunu tartışıyoruz işte. "Tartışmalıydınız" demek doğru değil zaten diğer konuları da okursanız tartışıyoruz tartışmaya da devam edeceğiz.

Kolay gelsin.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla