16-11-2006, 12:18
|
|
|
Forum Üyesi
|
Ömer Yılmaz:"Ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Aslında bu takibin nerelere ulaşacağını ben de bilmiyorum ve bir planım yok.
Özel olarak bu başlıktaki sorun İstanbul Şube'nin Arkitera'ya karşı olan ve nedenini bilmediğim ve anlayamadığım tutumu. Ama genel olarak İstanbul Şube'nin büyük bir değişime ihtiyacı olduğu da açık. Bu özel sorun nedeniyle bu değişim de neden gerçekleşmesin?"
-----------
Merhaba,
Teşekkürler...Aslında benim de ulaşabileceği yerler / diğer konular hakkında da bir öngörüm veya beklentim yok, ancak zamana yayılacak bir olaylar silsilesini bir yerde düzenli izlenebilir olarak toplamak iyi bir fikir. Özellikle bir mesleki düzeydeki kurumsallıkla bakıldığında ben her zaman Türkiye'deki Mimar ve Mühendislerle ilgili odaların neden her zaman 'öteki veya tercih edilmesi gereken 'diğer oluşum'' olmak zorunda olduklarını anlayamamışımdır. 'Birbiri için', 'birbirine bağlı', 'birbirini destekelyen' olabilmek ve bir meslek adına daha büyük daha aydınlık kapılar aralamak, ufuklar belirlemek ve hep beraber hareket ederek 'mimarlık' gibi Türkiye için çok önemli bir mesleği yüceltmek varken, ki düzgün mimari Türkiye'yi eşsiz bir konuma taşıyabilirdi Dünya sahnesinde, neden değerli tarihi eserlerimizin ardından / yanında nadide bir mimarlık süreci yaratılması için çaba yetersiz seviyeye çekiliyor.
Türkiye'nin tarihi ve eserlerine bakıldığında da, ki aslında Türkiye'nin pek çok Dünya merkezinden daha güzel gelişmiş, zaman zaman homojen, yer yer heterojen ama gözde ve saygın bir mimarisi olması gerekirdi bunca geçen seneler içinde. Ama elimizde ne var? Varoşların dikte ettiği bir kentleşme ve denetimsiz ve mimari beklentilerden yoksun imarlı bir çevre. Başımızı çevirip, gönül rahatlığıyla içimize sinerek, bir sokağın başından diğerinin başladığı yere kadar dahi izlenebilir bir mimari ürün çokluğundan mahrumuz.
Mimarlar odasının kendini bir rekabet içerisinde değil ama bir arkadaş kazanmış gibi görmesini, kabul etmesini daha uygun görüyorum bu saygın ve zevkli meslek adına.
Hep 'birlikte', 'birbiri için', 'birbirine' gibi sıfatlarla yakılaşabilmek dileğiyle...yani 'ötekiler' yaratmadan... 
İyi çalışmalar
|
|
|