Tek Mesaj Görüntüle
Eski 11-10-2006, 01:41   #8
cbekleyen
Arkitera Üyesi

cbekleyen'in Avatar'ı

cbekleyen is on a distinguished road
Teknoloji-Marka-Katma değeri yüksek ürünler..

Bende yeni bir konu nasıl gündeme getirebilirim diye derin derin düşünürken açmış olduğunuz bu konunun derinlerine nüfus etmek de benim işime geldi o yüzden konu başlığını öyle yazdım ve mimarla ilişkilendireceğim.
İşte geri bırakılmışlığımızın bir yansıması bu "Mimar" ne zaman toplumun ortak değerlerlerine katkı koyacak sorusu?
Şimdi Cumhuriyetimizin ilk kurulduğu 1923 yılına gidin 15 milyonun kaçı okur yazardı, hangi sanayi üretimlerini yapabiliyordu,kaç tane çimento fabrikası vardı,ulaşım yolları nasıl dı gibi çoğaltabiliriz gerisini siz düşünün ve bugüne getirerek bu sorularınızı tekrarlayın ne görüyorsunuz? bugünkü okumuşları doğru düşünme özürlümü?(bence değil), burjuvası gelişmedimi, masonlar yönetimde söz sahibi değil mi, globol ekonomi şirketleri bazı ülkelerin gelişimine mudail değil mi? Büyük ve küçük ölçekli Sanayici sayısı ülkemizde az mı?
Şimdi soruyorum bugün ülkenin savunma sanayi nereye bağımlı F16 yı vermeyen ülkeye karşı olası savaş nasıl kazanılır. Ben uçağı bıraktım,gerçek anlamda Türk markalı bir binek arabası sanayicimiz tarafından üretilip Avrupaya veya diğer dünya ülkelerine satıldığını bilmiyorum. Bana sakın Almanların,İtalyanların vede Fransızların üretim kalıplarını terk ederek ülkemize getirtilip yaldızlanarak satılanları söylemeyin çünkü üretilen her araba ve parça başına bu ülke döviz' ini heba etmektedir.
Yani kendi teknolojimizi ve markamızı üretmeden ve katma değeri yüksek sanayi üretimlerini çoğaltmadan ne bu borçlanmadan kurtulabiliriz nede sosyallaşabiliriz.
Ama Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri gene de bu ülkenin yüz aklarıdır çünkü bütün hammaddeleri yerlidir ve ürettiklerinde alın teri vardır diğer ülkelerde de eserleri vardır.Hatırı sayılır miktarda da ülkeye döviz kazandırmaktadırlar.
Eskiden bir tane padişahımız var dı şimdi ne kadar siyasi parti varsa o kadar da padişah var gibi geliyor bana çünkü gerçek anlamda demokratik değillerdir, katılımcılığın artmasına ve parti liderinin görüşüne aykırı muhalif gruplara tahamülleri yoktur.Bundan dolayıda hükümet olduklarında ortadaki pastayı hakça bölüştürmezler yalnız bu hakça bölüşmeyi isterken de bizlerin çok çalışmamız,çalışmamız,çalışmamız yani haketmemiz gereğini de unutmayalım.
Bu ülkenin 100 tane değil bin tane yüzbintane uluslararası zengini olsun ben onun mekanını şayet benden isterse zevkle dizayn ederim yeterki emek hırsızı, Halkının ve Türk milletinin yabancısı olmasın, ülkemin bölünmesini istemesin, emperyalist gözle dünya ya bakmasın.(Çünkü İnsanlık suçudur ve kendilerinden olmayanın her türlü hakkını insafsızca gasp eder)
Gelir düzeyi açısından, İnsanca yaşam standart tına ulaşmış günlük ve gelecek kaygıları olmayan biz mimarların da öncelikle kendi toplumuna katkı da bulunamayacağı hiç bir alan yoktur. Bunu sağlamanın ilk yoluda ülkemiz de bu mesleğin yüksek tahsilini yapmamış ticari erbabların her türlü inşa ve yapım müteaahitliğini icra edemiyecek olmasıdır.Bunun da yolu ilgili yasanın çıkarılmasından geçmektedir.

Kime Hizmet ediyoruz...? tabiki ülkemize,ailemize ve geleceğimize hizmet ediyoruz ve yılmadan etmeliyiz doğru olarak taş taş üstüne koyabiliyormusun bundan ancak mutluluk duyulur. Tereddüt edenler,yılgınlık gösterenler, ölmeden bu dünya yı terk edenlerdir.

Birde sanayicilerimizin toprağımız altından çıkarılan stratejik önemdeki madenleri doğru işleyerek; Teknoloji,Marka ve Katma değeri yüksek, yüzde yüze yakın oranda yerli üretime dayalı üretimleri çoğaltması, Savunma Sanayini başka ülkelerin insafına bırakmaması oluşan pastadan da hakedene yakışan oranda pay vermesidir.
Umarım torunlarımız bunları görürde o günün Mimarları bizden daha çok toplumsal katkılarda bulunurlar.Kalın sağlıcakla arkadaşlar..
Cumhur BEKLEYEN

En son cbekleyen tarafından düzenlendi : 11-10-2006 02:27
cbekleyen offline   Alıntı Yaparak Yanıtla