Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş
Balkay'ın izni ile belki de bu konunun açılmasına sebep olan Levent Loft tartışmasından, konuyu açmak için alıntı yapıyorum: Arkitera ve Forum genellikle tüm mimarlık ofislerinden güncel olarak takip ediliyor. Yani buraya Tabanlıoğlu (ya da başka bir ofis) ile ilgili bir konu açıldığında bu konudan oradakilerin hızlıca haberi oluyor. Yıllar boyunca oluşan bu genel tecrübemizi paylaşmak istedim öncelikle.
Bu açıklamayı şu anda yapma nedenim ise oldukça basit: Tabanlıoğlu'nda çalışan bir arkadaşımdan kısa bir mesaj aldım: Özet olarak "bu derece gençlerden oluşan bir ortamda bu tutuculuk!" diyordu...
|
açıkçası tutuculuk kavramını açmak gerek...ya da şöyle, tutucu olan nedir?...olması gereken nedir?...ayrıca aklıma takıldı söylemeden gecemiyorum; fikirler özgürce söylendiğinde neden bir takım yargılamalara gerek duyuluyor?..kendi adıma tutucu olmadığımı düşünüyorum çünkü ben mimarım ve mimarlık yapıyorum. beni bitirecek şeylerin en önemlisi zaten tutuculuktur. bir takım tartışmalara girilince veya fikir beyanında kişi sözünü özgürce söyleyemezse kendi kişilik haklarını çiğnemektedir diye düşünüyorum. oradaki yazılarım da proje hakkındaki fikirlerimdi..ayrıca bir konut yaşantısında konut içerisindeki özerk yaşamın dışarıdan biri geldiğinde de aynı rahatlıkla devam edebilmesine yönelik projeler üretmeye çalışmak tutuculuk değildir diye düşünüyorum..