Tek Mesaj Görüntüle
Eski 01-09-2006, 22:55   #52
bilginso
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
bilginso is on a distinguished road
Foruma ilk kez katılan (daha doğrusu ilk kez yazarak katılan) biri ve de henüz sabit bir ayağa sahip olmayan bir "mimar" (adayı) olarak itiraf ediyorum ki, tedirginlik ve heyecan içindeyim henüz miktarını belirleyemediğim - belirlemek için bir uğraşım da yok aslına bakarsanız- . Tabi konuşurken de bu tedirginlik beni oldukça zor durumlara sokmuştur çoğu zaman, çünkü kullandığım-ız kelimelerin farklı kişiler tarafından doğal olarak farklı algılanıp telafuz edildiği düşüncesi beni bir şekilde "esir" almıştır. Kelimeler -bilirsiniz- sözlüğe sığmayacak kadar özgürlüklerine düşkünlerdir. "felsefe" gibi veya ne bileyim nerden aklıma geldiyse işte, "mimarlık" gibi. "felsefe" eğer bir algılama, yorumlama, geliştirme vs. ise elbette hayatın hiç bir öğesinden koparılamayacağı gibi "mimarlık" tan da koparılamaz. Ne de olsa işin içinde bu saydığımız, bir şekilde soyut varlıkların varoluşlarını borçlu oldukları - ki bunun daha öncesinin olup olmadığını burada tartışmalı mıyız?- insan dediğimiz bir ana "küme" vardır. Yoksa "küme" diyerek çok mu basite indirgedim, sanmıyorum. Ayrıca bir de (bu "ayrıca" kelimesinden sonra "bir de" ifadesini kullanmam ne kadar doğru olduysa) "farklılık"ların tartışılıp "doğru"nun bulunması konusu var. "doğru"nun bulunması sanırım ki "farklılık"ların tüketilmesi anlamına gelmiyor da aslında yeni "farklılık"ların bulunması demek oluyor. Bu benim anlayış-ıma göre işin asıl "doğru" olan kısmıdır. Şimdilik burada kesmenin daha "doğru" olacağına inanı-yorum. Tedirginliğimin bir göstergesi olan "" işaretlerinden dolayı beni şimdilik mazur görün lütfen. Umarım bunlar zamanla azalacaktır. Bu arada bir itiraf: Bu konuda yazılan mesajların tamamını okumadım. Atladıklarım oldu. Bu da bir "günah çıkarma" mıdır bilmem. Teşekkürler...