Tek Mesaj Görüntüle
Eski 25-08-2006, 12:45   #6
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Size işi vercektir. (inşallah)
Para da pulda da inanılmaz pazarlıklar edecektir.

Sonrasında projeyi teslim edeceksiniz. Sizinle anlaşma yapmayı reddecektir.

Her toplantı kabus gibi geçer.

Ancak sizler diyeceksiniz. "Kardeşim bu ülkenin kaynağı bu adamın sermayesini saçma sapan ucubelere gideceğine bir kaç gün sinirim bozulur ama biraz adam ederim. Bu konuda da kendimi eğitirim" diyeceksiniz (kendimden biliyorum)

Sonra bina yavaş yavaş şekillenirken bu adamın aslında plandan bir şey anlamadığını. (Anlamıyorlar) Mekanlar otururken inanılmaz müdahaleler yaptığını görecksiniz. Bir gün bir gelmişsiniz ki sizin koridor olarak tanımladığınız sirkülasyon mekanı oda yapılmış. Hava almıyor ışık almıyor. Burası atıyorum ufak bir meydancık diyeceksiniz o da diyecek ki
"çok boş buraları oda lazım bana o yüzden kapattırdım" diyecek
siz ise
"ben size bunları planda göstermiş ve mutabık kalmıştık" diyeceksiniz.
"ben anlamamıştım bunun böyle olması lazım böyle yaptırdım" diyecek
"olmaz öyle şey tasarıma karışmayın" diyeceksiniz
"o da benim param benim malım sana ne oluyor ki" diyecek

paranızı almak da zor olacak anlaşma yapmadığınız için telif hakkı yasasından da faydalanamayacaksınız.

Muhakkak bir anlaşma yapınız. Hatta ben yapmam derse uzak durunuz. İstihkaklarınızı tam ve zamanında almaya çalışınız. Alamazsanız inşaatı durdurma yetkisi kazanmalısınız.

Hah bunlar olmuyor mu.
Karşıdaki kişi eğitilmeye gelmeyecek mi?
O zaman sinirinizi yıpratırsınız. Çok zorlanırsınız. Bana da çok oldu. Oluyor.

Örneğin;
Uzaktan hısım sayılırız. Benden bir tıp merkezinin cephe çalışmasını istediler. Ön çalışma yaptım. Sadece kavramsl bütünlük için. Yapılan iş benimki ile alakasız. Cam tuğlalar var mavi mavi. Bir yer granit hem de siyah. Onun yanında aluminyum kompozit kaplama bir yerde ise kormajlı metallar. Garip üçgenler.

Anlamalır için 3 boyutlu model yaptım hızlıca tet etmek için sadece. Resmi renkleri turuncu ve koyu lacivert. Tıp merkezi diye sade ve beyaz renkler kullandım.

Sözde beğendi. Bunları aldı. Para pul istediğim de yok ondan. Ancak uygulanını görseniz bana hak verirsiniz. En alttaki de şimdiki hali. Nasıl ama.

Bu arada "kro" kelimesi yerine başka bir şey seçerseniz daha iyi olur. Bize yakışdan o sıfatı buraya yazmamaktır. Siz düzeltiniz diye bıraktım.

Kolay gelsin.
Eklenmiş İmajlar
mimarlikta-zor-musteriye-karsi-nasil-davranmali-son01az-jpg  mimarlikta-zor-musteriye-karsi-nasil-davranmali-son05az-jpg  
Eklenmiş İmajlar

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla