Bu mesleğin en zor yanlarından biri de ilginç insalarla muhatab olmak sanırım.gecen gun yeni bi proje geldi..adam ümraniyede ikiz ofis blogu istiyormus. neyse ben 2 haftalık bir surede buyuk heycanla 2 alternatif hazırladım.bana gore gayet sade,rasyonel ve kendine özgü olmuştu.büyük bir heycanla toplantıya gittik ve projemizi anlattık.adam butun toplantı boyunca sustu.neyse biz anlattıktan sonra basladı konusmaya ..i
lk sözü :''bunlar cok sıradan olmus'' oldu.(ve ınanın bana kesınlıkle oyle degildi.)
sonra adam bana meslegımı ogretmeye basladı..
diyorki;
siz cok fazla calısmıssınız.plan mlan dusunmeyın sımdı .onu bız yaparıs.sız 5-6 tane daha cephe alternatıfı yapın bakalım dedı.(sanki bakkaldan karpuz istio..)
bide tarz belirledi bize bi guzel sagolsun.
bakın cocuklar modern bi bina yapmalıyıs.soyle osmanlı tarzı bi bina olsun.bakın selimiyeyi ornek alın
bu laflara ne dersınız.
neyse ben soz aldım.bakın sıze once mımarlıktan bıras bahsedeyım dedım.iste plan ve gorsellık bır butuundur ve hepsı bır arada butun olarak dusnulmelıdır falan fılan.osmanlı tarzı konusundada :bakın 2000 li yıllarda yasıyorus ve bu bına belki 2050 -2060lara kadar ayakta duracak ve siz bizden 1500 lu yılların bınalarından ıstıorsunus dedım.(bu noktada bır hocamın sozu aklıma geldı hemen.derdi ki :arkeologları sasırtmamak lazım.yanı 3000 yılında yasayan bı arkeolog 2000 lı yıllarda yapılmıs bır eserı ıncelerken sasırıp onu 1500 lu yıllardan kalma sanmamalı..)
neyse lafı cok uzattım ama ne yapmak gerektıgını bır turlu anlayamadım.sonucta cok cıddı bır maddı olay yapmasanız olmas.ve belkı baska bırı cok kotusunu yapacak.elımısden geldıgınce ıkna edılmelı ama en sonunda oda olmassa ne yapmalı bılemıyorum.
bu arada hemen pes etmedım hala ıkna cabalarımız suruyor