Alıntı:
Orijinal metin nega tarafından gönderilmiş
Burada bazi ciddi seyleri gundeme getirmek gerekir. Arkitera'nin yapilanmasi, insan kaynaklari, teknolojik altyapisi, mesleki bilgi paylasimina olan yaklasimi, gorunurlugu ve ozelikle baglantilari su an mimarlar odasinin oldukca eskimis yapisindan cok daha cagdas ve profesyonelce. Yaptigi etkinlikler ve projeler ise bir sekilde yurtdisi orneklerinde goruldugu uzere (AIA, RIBA) mimarlar odasinin yapmasi gereken ama ic yapisi, insan kaynaklari ve ideolojik takintilari (!) ile gerceklestiremeyecegi etkinlikler. Sorunun asil kaynagida burada bence. Mesleki orgutlenme gorevini kagit uzerinde ve yasalar ile elinde tutan bir kurum ile bu etki alanindaki boslugu dolduran bir ozel girisim.
|
Durumun yorumlanması ve bu yorumdan ulaşılan sonuç bizlere de aşağı yukarı böyle görünüyor. Teşekkürler.
Biz de durumu böyle yorumluyorsak, bu durum karşısında genel beklentilere de uygun olacak şekilde, hem de "politik olma" kuralına da uyarak odanın bugün gelmiş olduğu durumu sorgulayacağımız bir başlık açmam beklenebilirdi. Ama geçmişi konuşmadan doğru olmazdı. O zaman bu konuda görüş bildirirken, herhangi bir adım atarken her zaman Arkitera - İstanbul Şube ilişkisine göre düşünmek gerekecekti. Şimdi bizim eteklerimizdeki taşları en azından ben döktüm. Bu konu açılalı bir aylık bir süre geçti. İstanbul Şube Yönetiminin de buradaki mesajları okuduğuna en ufak bir kuşkum yok.
Şimdi gönül rahatlığıyla yeni konuyu açıyorum.
"Mimarlar Odası & Arkitera Mimarlık Merkezi" başlıklı konuda görüş bildirmek için hala burayı kullanabilirsiniz.