|
Bakıyorum da, foruma katılan herkes inatçı, dediğinde direnmekten öte, diğerinin ne anlattığının önemi yok şeklinde bir kuram oluşturuyor!(çoğunluk böyle)
Gökdelenler ve Maslak/Levent hattının trafiğinin bütünüyle birbiriyle ilişkisi olmadığında hemfikiriz. Benim de söylediğim, bu hattın trafik sorunu varken, bunu çözmeden, rahatlatmadan, yeni yapıları dikmek doğru değil...... Dikiyorsanız da, bu sorunun çözülmesi gerekirdi diyorum.... Mesela 2. Köprüye bağlanan Tem yolu neredeyse Maslak'ın içinden geçerken, buradan köprüye bağlantı yolu verilmemiştir de, sadece 4. Levent'ten verilmiştir, trafik yükü azaltılmamıştır. Bunu anlamak mümkün değil...
İçi boş gökdelenler konusuna gelince, İş B. Kuleleri, YKPlaza'lar, Sabancı, Mövenpick ve diğerleri yaşayan binalardır ve hatta İş Bankası 24 saat açıktır.Tabii ki, yeni inşaa edilenler ve dış görünümüyle bitmiş olanları henüz bu ark'ın içine dahil etmedik. Onların boş olduğu herkesce malum........
Önce birbirimizin ne dediğini, ne demek istediğini anlarsak biryerlerde buluşabiliriz.
Ben de gökdelenlere karşı değilim. Tarihi doku içinde olmamaları ve şehircilik içinde doğru yeri almaları koşuluyla...
Sizin de dediğiniz gibi olimpiyat stadına gerçekten çok yazık oldu. Benim umudum, (şimdilik hayal gibi gelebilir size ama) yıkılamayacağına göre ve ciddi bir yatırım oluşturduğuna göre, çevresinin biran önce ıslah edilmesidir.
Hatırlar mısınız bilmiyorum... Zamanın Şişli Belediye Başkanı Gülay Atığ'ın, Şişli için tasarladığı gökdelenler semti projesi vardı. Mevcut gecekonduları ve çarpık yapılaşmayı yıkarak, yerine çok katlı binalar yapacak, yoluyla, çarşısıyla, parklarıyla modern bir semt yaratılacaktı. Hatta bu çalışmalar da başlamıştı ve halk buna destek olmuştu. Çünkü herkesin elinden alınan evine karşılık yapılacak binalarda tapu'ları verilecekti, hiçkimse evsiz kalmayacaktı...Para daha tatlı geldi ve Gülay Hn. Londra'ya kaçıverdi.
Ben belediyelerin, asfalt, kaldırım yenilemelerinden çok, bu tip projelere ön ayak olmaları kanısındayım. Bunun örnekleri yurtdışında çok var.
En son cecille tarafından düzenlendi : 11-09-2002 13:20
|