Tek Mesaj Görüntüle
Eski 07-08-2006, 21:38   #4
RedRapsody
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
RedRapsody is on a distinguished road
1. Evet iki çizgi çizip parayı götürenlerin sayısı oldukça fazla bana göre. Hakkını vererek , mimari tasarımı bilinçli yaparak para kazanan mimar sayısı çok fazla değil . Mimari çizgileri popülist yaklaşımların , medya kültürünün ötesine geçmeyenler oldukça fazla...Şuursuz bir çizgide, ceplerini doldurup , parlak binalarının yükselişini gururla izleyen mimar! lardan bahsediyorum. Hani şu kompozit panel cephe sistemleriyle hava atanlardan bahsediyorum. Kompozit mimar! diyorum lafaramızda ben onlara.

2. Mimarlık bir salt sanat değil , müşterisine göre , bulunduğu bölgenin sosyo politik, sosyo ekonomik durumuna göre şekil alan bir disiplin. Bu durumda da ' talan edilen bir ülkede , ne denli hakkını vererek mimarlık yapılabilir? Bunu yapabilmek kolay iş değildir.Kirli bir nehirde suyun kaynağına , temiz tarafa yüzecek kadar güçlü kaç kişi çıkar.

3-Mimarlar iş kapmak uğruna mesleklerine saygılarını yitirirler, birbirlerinin altını kazarlar. Mimarlığa ihanet etmek pahasına proje yaparlar. Gözboyarlar, siyasi işlere girip iş bağlarlar. Bunun sonucunda da iki çizgi çizip parayı kaparlar...İsim yapmak uğruna bedava iş yaparlar bazan.

Birbirimizi kandırmayalım.

Zaten gerçekten mimar olanlar bu tür polemiklere aldırış etmezler. Ama birçoğu iki çizgi çizip para kazanıyor... Ne yapalım ekmek parası( bunun tek savunması budur)...

Türkiyedeki genel durumdan farklı değiliz, başka bir boyutta değiliz.
Bu ülkenin tıp doktoru, öğretmeni, avukatı, hukukçusu, mühendisi , baytarı ... hepsinde aynı sorunlar ve süreçler yaşanıyor... Ama emin olun birgün bir tufan çıkar ve geriye kökleri sağlam olanlar kalır...

Yakında biz de bu camianın içinde olacağız. Şimdiden bir karar vermek gerek. Ya adam gibi bu işi yapmayı öğreneceğiz. Yada da ruhumuzu şeytana satacağız.

İşini iyi yapan ve işine saygı duyan herkese; yılmadan , bıkmadan , gevşemeden, yanlışlara kanmadan , iyi bildikleri yolda daha kararlı yürümelerini diliyorum. Allah gücünüzü , sabrınızı artırsın.