|
ben konuyu bir kültür istismarı üzerine açtım, insanların inançlarıyla kutsal mekanlarıyla nasıl dalga geçildiğini gördüm, halkımızın inançlarının ne derece vasata alındığının en iyi göstergesidir bu... durumun nedenleri üzerine yazılacak çok şey var elbetteki para kazanmak ve insanları düşünmemek de bunlardan biri dahası, cami bina etmenin öyle cıkı çokmış durumdaki her aklına esen mahallesine bi cami dikiyor iş böyle olunca vasat özentisiz bu yapılara da pekala bu aletleri montajlamayı çok abes bulmuyorlar, işin öyle cılkı çıkmışki bir cami yapıldığında alışveriş merkezi de altına konduruluveriyor, kuyumcusundan kasabına manavına süpermarketinden giyim reyonlarına kadar ne ararsan hangi işkolu denk gelirse gelsin... bunun o inanışa aykırı bir durumu varmı yokmu kimsenin umurunda değil,
işin vahim yanı bu camilerin hala camiye yardım anonslarına devam etmeleri... senin minarendeen az 4-5 ayrı baz istasyonu var bunlardan kira alıyorsun, altında iş hanları var kuyumcusundan manavına kadar... e bunlardan da kira alıyorsun peki niye hala camiye yardım...
ben söyliyeyim çünkütüm bu kiraları alan bunların vergilerini toplayan resmi makamlar da o yüzden caminin konuyla ilgisi bile yok sanki manav kasap vb dükkanlar cami yapısının içinde değil de cami bu mekanların dahil olduğu bütünün içinde gibi görülüyor...
baz istasyonlarına ne demeli ya, camiye gittiğinizde yukarıya kısamesajmı gönderiliyor, veya artık ezanlar cebe mi geliyor... ayıp ya hakkaten ayıp. buna dur diyecek adam yokmu bir kültür o kültürün simgesi bir yapı bukadar mı anlamsız geliyor...
ya o camide namaz kılan insanlar bundan etkilenmezmi o caminin çevresindeki binalarda yaşıyanlara ne demeli...
hadi camilerimizi geçelim adamlar apartmanların tepelerine bunları dikiyor şehrin göbeğine
bu nasıl bir mimarlıktır... nasıl bir korumadır nasıl bir kültüre bir yapıya sahip çıkmaktır,
inançlarımızın hoş görü sınırları bukadar mı zorlanır
bu terbiyesiz, düşüncesiz şişko, salyalı yaratıklar gün gelir Ayasofyanın, selimiyenin, süleymaniyenin de minarelerine montajlar bu uzuvları
peki amaç ne... ben söyliyeyim kullanıcıya verildiği idiia edilen uydu haberleşmesini yerel karasal bazlar aracılığıyla ucuza çözmek...
biz bunlara göz yumdukça yarın karşı komşumuzun balkonunda bir başka baz istasyonu göreceğiz
herkes kapsama alanında olacak inanın bana herkes... ve bu büyük işi övüne övüne gerine gerine reklam yapacaklar....
ne başarı ama...